Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az anyaságról vallott Pokorny Lia: sok mindenről lemondott gyermekéért

Nem érezte magát erős nőnek a színésznő.

Pokorny Lia szíve sokszor belesajdult azokba a pillanatokba, amikor évekkel ezelőtt otthon kellett hagynia a kisfiát, amikor dolgozni indult. Sokat aggódott, hogy ez milyen hatással lesz majd a gyermekére. Most, hogy már kamasz a fia, a színésznő tudja: ez miként csapódott le benne.

A népszerű színésznő szívesen otthon maradt volna jópár évig a kisfiával, de nem tehette meg. Nem a karrierjét akarta építeni, hanem egyszerűen nem tudtak volna megélni, ha nem dolgozik. Hogyan sikerült mégis megoldania ezt a helyzetet?

– Nagyon kevés alvással, és gyakorlatilag minden szabadidőmet vele töltöttem. Nagyon sok mindenről lemondtam, de ez nem áldozat, mert hiszen én vele szerettem volna lenni. Nem úgy éltem meg, hogy jaj mennyi minden nem történt meg az életemben, mert ha most vissza kellene mennem, akkor sem csinálnám másként. Nagyon nehéz volt, hogy nagyon sok este nem tudtam vele lenni – hál Istennek, anyukám vele tudott lenni, amikor én dolgoztam –, de rettenetesen nehéz volt úgy elindulni, hogy totyogott utánam, és mondta: anya ne menj el! – meséli Pokorny Lia a Spirit FM-en is hallható #nofilter – Nők, filter nélkül Köböl Anitával adásában.

A beszélgetés megtekinthető:

A színésznő – mint mondja – pókerarccal, de nem pókerlélekkel élte ezt meg. Igyekezett minél nyugodtabban, természetesebben elmagyarázni a kisfiának, hogy éjjel, amikor hazajön, nagyon megpuszilgatja, és reggel együtt ébrednek. Most, hogy már kamasz a fia, közösen tudják visszaidézni a múltat, és Lia számára roppant megnyugtatóak gyermeke szavai.

– A fiam megnyugtat, mert azt mondja, hogy nem emlékszik semmi tragédiára, hiszen nem kapott belőlem keveset. Úgy gondolom, hogy a gyerekeknek nem a szabályos élet kell, hanem az, hogy ott vagyunk. Akkor nem értettem, miért mondja mindenki, hogy milyen erős vagyok, én pedig nem éreztem úgy, csupán működtettem az életünket. Sokszor volt bennem kétely, fáradtság, hogy ezt miként lehet jól csinálni, vagy a fiam ezt hogyan fogja megélni? Ahogy mostanság visszagondolok, nem értem, hogy ezt miért nem éreztem erőnek. Most már érzem az erőmet. Akkor kevésbé tudtam a határaimat kijelölni, vagy a nemeket kimondani, konfrontálódni, de ez már nem okoz gondot – mondta Pokorny Lia a #nofilter – Nők, filter nélkül Köböl Anitával műsorában.

Fotó: RTL Klub