Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Kosztolicz Péter, Pedro: 9 éves koromtól a zene a szenvedélyem!

Újra forognak a Hétfőn 7fő kamerái, a műsor minden hétfőn, 7 érdekes karakterrel.

Az első adásban egyik vendége Kosztolicz Péter volt, aki nagyon élvezte a felvételt. A Pedrofon együttes alapítótagját a rock and roll szerelmeseinek nem kell bemutatni, bandájával a héten ünneplik 20. születésnapjukat.

– 20 éves lett a Pedrofon, ami valljuk nem kis idő egy zenekar életében. Honnan datálható, hogy te zenélni akarsz?

– 9 éves koromban már biztos voltam benne, hogy nekem a zene lesz az utam. Így ezirányban kezdtem tanulni. Tanultam klasszikus zenét is, de mellette Muk Ferenc és Mázsi József a szaxofonozás rejtelmeibe avatott be, megmutatták milyen a recsegtető rock and roll szaxofon. Rengeteget tanultam tőlük. Bekerültem a Cadillac együttesbe, de az 4 év után feloszlott. A gitárossal és az énekesnővel kitaláltuk, hogy akkor csináljunk mi egy bandát. Az egyik swinget akart, a másik rock and rollt, azt hittem két zenekar lesz, de végül egy lett belőle, 2002 nyarán megalakult a Pedrofon, és mai napig az Elvises, Hungáriás vonalat tartjuk, amit látványos show elemekkel tálalunk. Szeretünk bulizni és a közönségünk is. Egyébként pont ezen a héten töltötte be a banda a 20. életévét.

Pedrofon

– Kellőképpen megünnepeltétek?

– Meg bizony, háromszáz fős bulit tartottunk, voltak vendégzenészek, beugrottak a régi tagok. Egyébként összesen a húsz év alatt csak négy tagcserénk volt, ilyen szempontból is szerencsések vagyunk, mondhatom összeszokott brigád vagyunk. A közönségünkkel is nagyon jó a kapcsolatunk, van egy törzs csapat, akik minden koncertünkön ott vannak. Nagyon hűséges rajongóink vannak. Egyik közülük régebben Komár Lacinak sütött süteményeket, amióta a legendás énekes elhunyt, nekünk süt. Egy másik, 84 éves rajongónk pedig mindig személyre szabott ajándékokkal kényeztet minket a születésnapunkon. Ezek a dolgok visznek minket előre.

– A zenén kívül nincs is más? Van civil szakmád? Nem könnyű a pop/rock szakma…

– Minden zenekar életében vannak könnyebb, nehezebb időszakok, jogos a kérdés. Utoljára 1993–ban volt civil állásom, egy bankban dolgoztam. Azóta csak a zenének élek. A fő banda a Pedrofon, de emellett több együttesben is játszom, mint például a Smile–ban, Gönczi Gáborral. Nekem tényleg ez a szenvedélyem, a táncos, zenés közeg a családom, nincs feleség, gyerek. Így minden időmet a szenvedélyemnek élem.

Pedro Kosztolicz Peter

– Hogy kerültél a Hétfőn 7fő első adásába?

– Az OFF Kulturban voltak koncertjeink, az utolsó éppen a covid miatti itthoni lezárások előtt két nappal. Jóban lettünk a stábbal, onnan jött az érdeklődés, hogy van–e kedvem szerepelni a műsorban. Egyből igent mondtam, bár, mint mindenben az első, nem ment gördülékenyen, én sem tudtam rögtön felengedni teljesen, de nagyon élveztem a humoros beszélgetéseket a többiekkel. Szóval szívesen megyek még, ha hívnak.