Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kosztolicz Péter, Pedro: 9 éves koromtól a zene a szenvedélyem!

Újra forognak a Hétfőn 7fő kamerái, a műsor minden hétfőn, 7 érdekes karakterrel.

Az első adásban egyik vendége Kosztolicz Péter volt, aki nagyon élvezte a felvételt. A Pedrofon együttes alapítótagját a rock and roll szerelmeseinek nem kell bemutatni, bandájával a héten ünneplik 20. születésnapjukat.

– 20 éves lett a Pedrofon, ami valljuk nem kis idő egy zenekar életében. Honnan datálható, hogy te zenélni akarsz?

– 9 éves koromban már biztos voltam benne, hogy nekem a zene lesz az utam. Így ezirányban kezdtem tanulni. Tanultam klasszikus zenét is, de mellette Muk Ferenc és Mázsi József a szaxofonozás rejtelmeibe avatott be, megmutatták milyen a recsegtető rock and roll szaxofon. Rengeteget tanultam tőlük. Bekerültem a Cadillac együttesbe, de az 4 év után feloszlott. A gitárossal és az énekesnővel kitaláltuk, hogy akkor csináljunk mi egy bandát. Az egyik swinget akart, a másik rock and rollt, azt hittem két zenekar lesz, de végül egy lett belőle, 2002 nyarán megalakult a Pedrofon, és mai napig az Elvises, Hungáriás vonalat tartjuk, amit látványos show elemekkel tálalunk. Szeretünk bulizni és a közönségünk is. Egyébként pont ezen a héten töltötte be a banda a 20. életévét.

Pedrofon

– Kellőképpen megünnepeltétek?

– Meg bizony, háromszáz fős bulit tartottunk, voltak vendégzenészek, beugrottak a régi tagok. Egyébként összesen a húsz év alatt csak négy tagcserénk volt, ilyen szempontból is szerencsések vagyunk, mondhatom összeszokott brigád vagyunk. A közönségünkkel is nagyon jó a kapcsolatunk, van egy törzs csapat, akik minden koncertünkön ott vannak. Nagyon hűséges rajongóink vannak. Egyik közülük régebben Komár Lacinak sütött süteményeket, amióta a legendás énekes elhunyt, nekünk süt. Egy másik, 84 éves rajongónk pedig mindig személyre szabott ajándékokkal kényeztet minket a születésnapunkon. Ezek a dolgok visznek minket előre.

– A zenén kívül nincs is más? Van civil szakmád? Nem könnyű a pop/rock szakma…

– Minden zenekar életében vannak könnyebb, nehezebb időszakok, jogos a kérdés. Utoljára 1993–ban volt civil állásom, egy bankban dolgoztam. Azóta csak a zenének élek. A fő banda a Pedrofon, de emellett több együttesben is játszom, mint például a Smile–ban, Gönczi Gáborral. Nekem tényleg ez a szenvedélyem, a táncos, zenés közeg a családom, nincs feleség, gyerek. Így minden időmet a szenvedélyemnek élem.

Pedro Kosztolicz Peter

– Hogy kerültél a Hétfőn 7fő első adásába?

– Az OFF Kulturban voltak koncertjeink, az utolsó éppen a covid miatti itthoni lezárások előtt két nappal. Jóban lettünk a stábbal, onnan jött az érdeklődés, hogy van–e kedvem szerepelni a műsorban. Egyből igent mondtam, bár, mint mindenben az első, nem ment gördülékenyen, én sem tudtam rögtön felengedni teljesen, de nagyon élveztem a humoros beszélgetéseket a többiekkel. Szóval szívesen megyek még, ha hívnak.