Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Geszler Dorottya és a lánya is ugyanazokkal a fájdalmakkal küzdött

A műsorvezető fiatalos megjelenése mögött rengeteg munka és tudatosság van.

Geszler Dorottya számára mozgalmasan telt az idei év, noha még nincs is vége. Ősszel férjhez ment a lánya és a boldog örömanya a szépsége mellett a fittségére is figyelt. Pilates oktatóként tudja, a mozgás az egyik kulcseleme, hogy testileg-lelkileg egészségesnek érezze magát, ezért azt is fontosnak tartotta mindig, hogy lányának is átadja a mozgás örömét.

Geszler Dorottya és lánya, Laura között nagyon szoros anya-lánya viszony alakult ki. A műsorvezető számára nem is volt kérdés, hogy Laurával tart, amikor menyasszonyi ruha próba előtt álltak.

– Felkészültem rá, hogy legalább 200 szalonba el fogunk menni, mire megtaláljuk a megfelelő ruhát. Éppen ezért hatalmas meglepetésként ért, hogy rögtön az első helyen rábukkantunk arra, amit megálmodott. Az én ruhám éppen az ellenkezője volt: az esküvő előtti napon sikerült kiválasztanom és még akkor igazították rám, így tényleg az utolsó pillanatban lett kész – mesélt az izgalmakról Geszler Dorottya, aki ma már jól tudja, hogy a stresszesebb időszakokban a mozgás kiváló segítség.

geszler2

Az egykori Miss Hungary döntőse már tudatosan figyel az egészségére

– A Pilates ma már szerves része az életemnek, de emellett igyekszem minél többféle mozgásformát is végezni, edzőterembe is szívesen járok. Azt viszont már megtapasztaltam, hogy a gyakori igénybevételtől könnyen kialakulhat ízületi fájdalom, ami ellehetetlenítheti a mindennapos mozgást. Ezek a fájdalmak, már a gyermekkorban is jelentkezhetnek – árulta el a műsorvezetőnő, aki a lánya révén megtapasztalta már ezt.

– Laura magas, vékony gyerek volt. Hirtelen nőtt és folyamatos fájdalmai voltak. Akadt olyan sport, amit éppen emiatt kellett abbahagynia. Hiába jártunk orvostól-orvosig nem jöttek rá, hogy mi lehet az oka. Bár 10-15 évvel ezelőtt ez még nem volt olyan természetes, ma már ezeket a fájdalmakat különböző készítményekkel könnyedén enyhíteni lehet – mondta Geszler Dorottya.

Az egykori Miss Hungary döntőse tudatosan tesz azért, hogy ne csak fitten tartsa magát, hanem egészséges is maradjon.

– A pilates kifejezetten olyan mozgásforma, melynek segítségével megnő az izmok és az ízületek állóképessége és csökken a sérülékenység. Emellett bármilyen életkorban végezhető. Természetesen igyekszem odafigyelni az étkezésre és rendszeresen szedek Colafit tiszta kollagént, ami nem csak a bőrömre, hanem az ízületeimre is jó hatással van – fűzte hozzá.

geszler3

A kollagénre minden korban szükség lehet

A kollagén manapság egyre divatosabb és nem csak a nők körében, de az idősebbek és aktív sportolók között is. Egyik népszerű tulajdonsága ugyanis, hogy az ízületek és a „szivacsszerű” porcok rugalmasságát biztosítja. Nem véletlen, hogy idősebb korban jellemzőek az ízületi fájdalmak, melyek összekapcsolódhatnak a szervezet kollagén szintjével is. A rugalmasság növelésével a kollagén stabilabbá teheti a porcokat, így csökkenthetőek az ízületi fájdalmak és a sportsérülések esélye is. Ugyanígy előkerülhet a kollagén szükségessége a fiatalok körében is, hiszen bár gyermekeknél még jól működik a szervezet kollagén termelése, a tinédzser korban jelentkező hirtelen növekedés, különösen, ha ez aktív sportolással kapcsolódik össze, okozhat hirtelen fájdalmat – jellemzően a térd, boka és a könyök területén. Mivel rengeteg kollagénkészítmény kapható a piacon, nehéz közöttük eligazodni, de az ízületek, izmok és porcok támogatására érdemes tiszta kollagént alkalmazni.

Forrás: Colafit