Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zalatnay Sarolta bedőlt devizahiteléről: A bank elvitte a házat

A hitelmoratórium miatt csak idén kellett kiköltözniük.

Zalatnay Sarolta 2006-ban, a szabadulása után költözött be tárnoki házába, ahonnan tavasszal kénytelen volt kiköltözni. Az énekesnő most a Borsnak árulta el, bedőlt devizahitel miatt hagyta el otthonát.

– Sajnos a történet nagyon is tipikus. Duplázódó, triplázódó, majd megnégyszereződő törlesztőrészletek után egyszerűen képtelenek voltunk előteremteni a befizetendő havi összegeket. Végül a bank vitte is a házat, ahol tizenhat éven át éltünk a lányommal – mondta az énekesnő.

Zalatnay a koronavírus-világjárvány miatt érvénybe léptetett hitelmoratórium miatt még a hitelbedőlés után is a házban maradhatott.

– Ha nincs a koronavírus, és a kormány nem hozza meg a döntését a hitelekkel kapcsolatosan, már legalább két évvel ezelőtt el kellett volna hagynunk a házat. Ha így történt volna, most valahol albérletben élnék. Így viszont csak idén húsvétkor kellett kiköltöznünk. Ennek köszönhetem, hogy itt tudtam maradni Tárnokon, hiszen egy kedves barátom éppen tavasszal költözött két évre Németországba, ahol munkát kapott, így felajánlotta, hogy addig lakjak a házában, és csak a rezsiköltséget kéri el havonta – magyarázta Cini, aki már most azon töri a fejét, mihez kezd majd, ha a ház tulajdonosa hazatér.

Fotó: Zih Zsolt/MTI/MTVA