Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bangó Margit őszinte vallomása: Mindig tartok attól, hogy visszajön a rák

Az énekesnő elárulta, hogy érzi most magát a rákkal való küzdelem után.

Nehéz éven van túl Bangó Margit, mivel rákbetegsége nyáron kiújult. Amikor megtudta a diagnózist, feltörtek benne a korábbi emlékek, de nem esett kétségbe, összeszedte minden erejét, és a hit segítségével méltósággal végigcsinálta az operációk sorozatát. A Kossuth-díjas művésznő már akkor azt mondta, legyőzi a kórt. A kezelés sikeresnek bizonyult, jelenleg minden eredménye tökéletes, de nem tagadja, a kontrollok során van benne félsz.

– Hála Istennek nagyon jól érzem magam, mintha semmi sem történt volna. Háromhavonta járok kontrollra, pont nemrég voltam, és teljesen jók lettek az eredményeim. Nem újult ki a daganat a szervezetemben. Most már ki merem jelenteni, hogy túl vagyok a nehezén, de öt évnek kell tünetmentesen eltelnie ahhoz, hogy gyógyultnak nyilvánítsanak – magyarázta a Blikknek Bangó Margit, aki nem tagadja, van benne félsz, ha vizsgálatokra megy.

– Persze, hiszen már nem először kellett megküzdenem a betegséggel. 2003-ban volt már mellrákom. Akkor nagyon megijedtem, de a hitem és az orvosok segítségével akkor is meggyógyultam. Nagy szerencsém volt, nem kellett masztektómiát végezni rajtam, és a kemoterápiát is elég jól viseltem, a hajam sem hullott ki. Ezek az emlékek azonban élénken élnek még bennem. Amikor tavaly ismét kiderült, hogy daganat van a szervezetemben, eszembe jutott minden, de rögtön elhessegettem, és csak a gyógyulásra gondoltam. Szerencsére most is velem volt a Jóisten. Persze, amikor kontrollra megyek, mindig tartok attól, hogy visszajön a rák, de bízom az isteni gondviselésben – mondta a művésznő, aki a hitből merít erőt.

– Sokkal jobban aggódtak értem, mint én magam. Mind a három műtét során bent aludt velem valaki a kórházban. Az első operáció alatt a lányom, Marika, utána pedig a dédunokám, Tinácska. Itthon is óvtak és vigyáztak rám, kicsit túl is féltettek, ami nekem nagyon jól esett. Szerencsére nem szorultam sokáig ápolásra, a műtétek után néhány nappal már ugyanolyan aktív voltam, mint szoktam.