Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, a kemoterápiát nem vállalja

A 73 éves Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét.

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész már a műtéten is átesett, és a vizsgálatok eredményeként úgy tűnik, sikerült időben észlelni a betegséget.
– Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam – mondta a Blikknek Reviczky, aki maga is rendelkezik rossz élménnyel a szűrővizsgálattal kapcsolatban. Ennek ellenére a negyven feletti férfiaknak azt üzeni, hogy mindenképp keressenek egy olyan orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.
A színész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben.
– Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom.
Reviczky elmondása szerint hamar megfelelő orvos kezébe került, aki tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján.
– Sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben.
Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra vár, ami után az onkológusok meghatározzák, milyen utókezelésre számíthat. A színész egyelőre határozottan kijelenti, hogy a kemoterápiát nem vállalja.
– Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés – mondta a színművész, majd hozzátette, optimista és bízik a gyógyulásában.

Fotó: TV2