Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, a kemoterápiát nem vállalja

A 73 éves Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét.

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész már a műtéten is átesett, és a vizsgálatok eredményeként úgy tűnik, sikerült időben észlelni a betegséget.
– Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam – mondta a Blikknek Reviczky, aki maga is rendelkezik rossz élménnyel a szűrővizsgálattal kapcsolatban. Ennek ellenére a negyven feletti férfiaknak azt üzeni, hogy mindenképp keressenek egy olyan orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.
A színész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben.
– Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom.
Reviczky elmondása szerint hamar megfelelő orvos kezébe került, aki tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján.
– Sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben.
Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra vár, ami után az onkológusok meghatározzák, milyen utókezelésre számíthat. A színész egyelőre határozottan kijelenti, hogy a kemoterápiát nem vállalja.
– Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés – mondta a színművész, majd hozzátette, optimista és bízik a gyógyulásában.

Fotó: TV2