Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megszólalt Török Ádám özvegye: A karjaim között halt meg

A zenész felesége teljesen összeomlott férje elvesztésétől.

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, Török Ádám hajnalban halt meg. A Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere 75 éves volt. A hírt a fia, Török Dániel jelentette be, aki apjától egy dalszöveggel búcsúzott. Most megszólalt a zenész özvegye, Dóra.
A zenész 2021-ben kapott agyérgörcsöt, de 2022-ben, alig fél évvel sztrókja után már a jubileumi nagykoncertjére készült, amit május 8-án tartottak volna, az Erkel Színházban. A koncert a zenész több mint fél évszázados életművét mutatta volna be. Az Origónak az elmúlt időszakban több interjút is adott. Nemrég megszólalt zenésztársa, Kosik Kristóf az Origónak; a gitáros elmondta, este még beszéltek telefonon.
– Keresem a szavakat, s keresem a kapaszkodót is az életben. Látom magam előtt Ádám arcát, ahogy rám mosolyog. Néhány órája történt, de olyan, mintha egy másik világban éltük volna át a pillanatot. Hétfő este azt mondta nekem: milyen jó, hogy mi vagyunk egymásnak, s hogy ilyen harmóniában, boldogságban tudunk élni. Aztán megcsókoltuk egymást. Éjszaka arra ébredtem, hogy valamilyen furcsa, hörgő hangot hallok. Nem tudom, miért, de azonnal rossz érzés fogott el – mondta megtörten az asszony.
– Odaugrottam Ádámhoz, szólítgattam, simogattam, csókolgattam, és szinte kiabáltam, hogy kelj fel, ébredj fel! De már nem mozdult. Hívtam a mentőt, akik mondták, mit kell csinálnom, amíg kiérkezik a kocsi. Húsz percig próbáltam újraéleszteni azt az embert, akit a világon a legjobban szerettem. Húsz percig nyomkodtam, masszíroztam, és közben könyörögtem a Jóistennek, hogy ne vegye el tőlem. Aztán a mentősök folytatták újabb húsz percig. Ádám a karjaim között halt meg. Egyszer azt mondta nekem, majd így, álmában szeretne elmenni. Olyan nyugodt volt az arca, soha nem fogom elfelejteni. Reggel óta csörög a telefonom, meglett férfiak sírnak és búcsúztatják Török Ádámot – mondta a zenészlegenda felesége a Blikknek.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt