Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Megszólalt Török Ádám özvegye: A karjaim között halt meg

A zenész felesége teljesen összeomlott férje elvesztésétől.

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, Török Ádám hajnalban halt meg. A Máté Péter-díjas magyar fuvolista, énekes és dalszövegíró, a Mini együttes alapítója és frontembere 75 éves volt. A hírt a fia, Török Dániel jelentette be, aki apjától egy dalszöveggel búcsúzott. Most megszólalt a zenész özvegye, Dóra.
A zenész 2021-ben kapott agyérgörcsöt, de 2022-ben, alig fél évvel sztrókja után már a jubileumi nagykoncertjére készült, amit május 8-án tartottak volna, az Erkel Színházban. A koncert a zenész több mint fél évszázados életművét mutatta volna be. Az Origónak az elmúlt időszakban több interjút is adott. Nemrég megszólalt zenésztársa, Kosik Kristóf az Origónak; a gitáros elmondta, este még beszéltek telefonon.
– Keresem a szavakat, s keresem a kapaszkodót is az életben. Látom magam előtt Ádám arcát, ahogy rám mosolyog. Néhány órája történt, de olyan, mintha egy másik világban éltük volna át a pillanatot. Hétfő este azt mondta nekem: milyen jó, hogy mi vagyunk egymásnak, s hogy ilyen harmóniában, boldogságban tudunk élni. Aztán megcsókoltuk egymást. Éjszaka arra ébredtem, hogy valamilyen furcsa, hörgő hangot hallok. Nem tudom, miért, de azonnal rossz érzés fogott el – mondta megtörten az asszony.
– Odaugrottam Ádámhoz, szólítgattam, simogattam, csókolgattam, és szinte kiabáltam, hogy kelj fel, ébredj fel! De már nem mozdult. Hívtam a mentőt, akik mondták, mit kell csinálnom, amíg kiérkezik a kocsi. Húsz percig próbáltam újraéleszteni azt az embert, akit a világon a legjobban szerettem. Húsz percig nyomkodtam, masszíroztam, és közben könyörögtem a Jóistennek, hogy ne vegye el tőlem. Aztán a mentősök folytatták újabb húsz percig. Ádám a karjaim között halt meg. Egyszer azt mondta nekem, majd így, álmában szeretne elmenni. Olyan nyugodt volt az arca, soha nem fogom elfelejteni. Reggel óta csörög a telefonom, meglett férfiak sírnak és búcsúztatják Török Ádámot – mondta a zenészlegenda felesége a Blikknek.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt