Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kiengedték a börtönből Herczeg Zoltánt

Fél évig volt letartóztatásban, most bűnügyi felügyelet alatt áll, és nyomkövetőt kapott.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a Fővárosi Törvényszék nyomozási bírója csütörtökön megszüntette Herczeg Zoltán és egy másik férfi letartóztatását, akiket tavaly októberben tartóztattak le kábítószer-kereskedelem gyanújával – erősítette meg a 24.hu-nak Szabó József, a bíróság szóvivője. A döntés szerint egyben elrendelték mindkettőjük bűnügyi felügyeletét, 2023. augusztus 20-ig, és nyomkövetőt is kaptak.
A szóvivő hozzátette, a gyanúsítottak csak külön engedéllyel hagyhatják el otthonaikat, és hogy ne tudjanak összebeszélni, erre ezért hetente egyszer, két különböző időpontban kerülhet sor. A bűnügyi felügyelet alatt állók távollétük idején biztosíthatják „a mindennapi életükhöz szükséges feltételeket”.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, Herczeget és társát 2022. október 21-én vitték el a rendőrök. Egyiküknél 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port találtak. A másik férfinél pedig 85 gramm növényi törmeléket, illetve egy gramm port, amely az elsődleges adatok szerint kokain. A divattervező korábban elismerte a fogyasztás tényét, azt azonban tagadta, hogy kereskedett is volna a drogokkal. Amennyiben azonban az ügyészség vádat emel és a bíróság azt bizonyítottnak találja, a két férfit kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.