Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

MC Hawer megrázó vallomása a múltból: Apám hulla részegen késsel támadt anyámra, és én álltam közéjük gyerekként

A szülei válása után egy ideig a keresztanyja nevelte, aki rendszeresen megverte.

MC Hawer nemrég a TikTok-oldalán indított el egy videósorozatot, melyben élete nehéz szakaszairól és sikertelen próbálkozásairól mesél. Mint mondja, azért tette mindezt, mert bízik abban, hogy a szavai sokaknak jelenthetnek reménysugarat nemcsak ahhoz, hogy beismerjék a függőségüket, hanem ahhoz is, hogy rájöjjenek: van kiút az alkoholizmusból.
Mint kiderült, Koczka Géza édesapja ugyancsak alkoholfüggőséggel küzdött, ez vezetett végül a szülők válásához is.
– Ötéves koromban váltak el a szüleim. Bár még pici voltam, de emlékszem azokra az évekre, amikor apám hulla részegen késsel támadt anyámra, és én álltam közéjük. Aztán anyám vett egy nagy levegőt, végül beadta a válási papírokat. A faterom viszont csak akkor volt hajlandó elmenni, ha engem is magával vihet – mesélte a Borsnak.
Az apja követelése ellenére a keresztszüleihez került gyerekként, ahol négy éven át nevelkedett.
– Nem volt könnyű ott sem nekem, mert a keresztanyám állandóan agyba-főbe vert minden alkalommal, amikor ötös helyett négyest vittem haza. Örökkévalóságnak tűnt a náluk töltött idő, így rendkívül boldog voltam, amikor visszakerültem édesanyámhoz – emlékezett vissza a rapper, akinek mindkét szülője már elhunyt, édesanyját 2012-ben, édesapját 1993-ban veszítette el. Mint mondta, sosem gyűlölte az apját, inkább szánalmat, megvetést érzett az irányába, és sosem akarta, hogy mások hozzá hasonlítsák.
– Nemcsak a zenei iránt szeretetből kezdtem el rappelni, hanem fontos volt számomra, hogy a családom büszke lehessen rám, mert előtte engem is olyan senkiházinak tartottak, mint az alkoholista apámat, aki nem tudta, de nem is akarta letenni a piát.
A rapper 25 éves korában maga is inni kezdett, még végül függő lett. Ma már teljesen tiszta, leszokott az alkoholról. Bár egyszer előfordult, hogy kitöltött magának egy pohár bort, 2-3 korty után inkább kiöntötte az italt, olyan erős volt a bűntudata.
– Azt mondtam magamnak, nem kockáztathatom meg, hogy visszaessek oda, ahonnan nagy küzdelem árán kikerültem. Ráadásul nem is esett jól. Úgy érzem, ennyi idő elteltével simán, minden következmény nélkül meg tudnék inni egy-két pohár italt, de nem teszem, mert nem akarom kitenni magam semmilyen kísértésnek – tette hozzá.