Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zalatnay Sarolta több tanáccsal is ellátta Galambos Lajost börtönbe vonulása előtt

Az énekesnő azt kérte kollégájától: legyen erős és türelmes a börtönben.

Galambos Lajos szerda délelőtt kezdte meg letöltendő börtönbüntetését Baracskán, miután tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a gáz-, víz- és áramlopási ügyében. Az énekes az öccsét, Galambos Istvánt jelölte meg az egyik kapcsolattartójának, utóbbi tegnap azt nyilatkozta: a bátyja két műtétre is elő volt jegyezve, ezeknek egyike halaszthatatlan.
Ügyvédje szerint a zenészt a börtönben lévő orvosi vizsgálat után a gyengélkedőre vitték, ettől többet viszont nem árult el védence állapotáról.
Zalatnay Sarolta korábban maga is megjárta a börtönt, így tanácsokkal látta el kollégáját a bevonulása előtt.
– Azt tanácsoltam neki, legyen erős, türelmes és kitartó a börtönben, mert a szabályokat, a rendet be kell tartani, hogy kedvezményeket kaphasson az ember. A betegség pedig lelkileg még nehezebbé teszi ezt az egészet, ezért pontosan átérzem, amit Lajcsi is átél. Onnan menni a kezelésekre emberpróbáló, hisz nincs ott családja, nem támogathatja senki. Pedig valóban mindent megtettek értem a kórházban, de a lelkemet nem tudták gyógyítani – mondta a Blikknek Zalatnay.
Az énekesnő felidézte: amikor annak idején ő vonult be, a börtönparancsnok megkérdezte tőle, hova siet, ugyanis annyira ügyelt arra, hogy időben érkezzen, hogy korábban toppant be az intézménybe, mint várták.
– A könyvtárban dolgoztam és emlékszem, jöttek a nagy, kétajtós méretű rabok, akik a Bibliát vagy romantikus könyveket vettek ki. Hatványozottan kell ilyenkor az érzékenység és a jó szó, mert egyébként még nehezebb lenne átélni, hogy az ember el van zárva a szeretteitől, a családjától és semmit sem akkor tesz, amikor akarja, hanem amikor megszabják neki – fűzte hozzá.

Fotó: Zih Zsolt/MTI/MTVA