Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nagy bejelentést tett Csepregi Éva

Életműkoncertet ad Csepregi Éva 2024. január 6-án a Papp László Budapest Sportarénában.

A népszerű énekesnő estjére számos vendéget hív meg, köztük a Neoton Família Sztárjait.
– Többször léptem fel a Sportarénában a Neotonnal, szólóban azonban az első ottani nagykoncertem lesz. A zenekarral 1998-ban még a Budapest Sportcsarnokban játszottunk, majd 2005-ben már az Arénában, utoljára a Famíliával. Azóta Neoton Família Sztárjai néven dolgozunk, és ötször voltunk az Arénában, legutóbb tavaly – idézte fel Csepregi Éva az MTI-nek.
Kiemelte, hogy régóta tervez egy nagyobb szabású szólókoncertet, és úgy érzi, ennek most jött el az ideje, hiszen ereje teljében van és sok a mondanivalója. Kitért arra, hogy annak idején a Neoton Família mellett és később is több szólólemeze jelent meg itthon és külföldön egyaránt, dolgozott Bob Heatlie-vel, Végvári Ádámmal, és készített dzsesszes anyagot is Neoton Swing címmel.
– A jövő januári koncerten olyan dolgokat is szeretnék elénekelni, amiket nem, vagy csak nagyon ritkán szoktam, miközben persze előadom a kihagyhatatlan slágereket is, amilyen a Santa Maria, a Nyár van, a Holnap hajnalig vagy a 220 felett. Szeretnék néhány dolgot elmesélni a közönségnek, miközben archív képeket is bemutatunk a háttérben – fűzte hozzá.
Szólt arról, hogy a Neoton 1979-ben megjelent lemezére, a Napraforgóra mindig nagyon büszke volt, a zenekar ott találta meg önmagát, azt a jellegzetes diszkóhangzást, ami külföldön is ismertté tette, elsősorban a spanyol nyelvű és a japán piacon.
A két és félórásra tervezett jövő januári koncert három tematikus részből fog állni, a Neoton Família Sztárjai külön blokkban lépnek színpadra Csepregi Évával. Az énekesnőt ezen kívül egy ismert muzsikusokból álló zenekar kíséri, fia, a dobos-énekes Heatlie Dávid vezetésével, aki végig színpadon lesz, hiszen hosszú évek óta állandó tag a Neoton Família Sztárjaiban is. Vendégként színpadra lép Szulák Andrea, Náray Erika, a hangszereléseket Deseő Balázs készíti, a koncertet Radnai Márk rendezi.
– Minden koncert végén úgy szoktam elbúcsúzni a közönségtől, hogy hallgassák a dalokat, mert azokban benne lakik az egész élet. Ezek rólunk szólnak, a szerelmeinkről, a mindennapokról, az irodalom, a történelem szeretetéről, és a zenekaron belül működő alkotói csapat hozta létre őket – jegyezte meg az énekesnő.

csepregieva mti1


Az MTI kérdésére Csepregi Éva elmondta, hogy sok régi rajongóval megmaradt a kapcsolat, aki a legnagyobb Neoton-sikerek idején, a hetvenes-nyolcvanas években már eljárt a koncertjeikre, ugyanakkor fiatalok is vannak a közönség soraiban, részben fia szólósikerei miatt.
Csepregi Éva hangsúlyozta, hogy élvezi a sokszínű munkát. A Neotonnal, szólóban és az Ádám-Éva duóban is rendszeresen fellép, emellett a Retro Páholy című produkcióban filmslágereket énekel Kovács Katival és másokkal, és immár évtizedek óta szerepel színésznőként, mostanában Neil Simon Különterem című darabjában játszik országszerte.
Mint fogalmazott, a retró előtérbe kerülését ajándékként éli meg, és maga is sokszor tapasztal egyfajta nosztalgiát a hetvenes-nyolcvanas évek iránt, holott az élet akkor sem volt egyszerű. A Neoton Família sztárjai júniusban Debrecenben és a Budapest Parkban olyan régi nagy sztárokkal lépnek színpadra egy nemzetközi diszkó retró fesztiválon, mint a Boney M, az Eruption, az Ottawan vagy Sandra.
A Neoton a koronavírus-járvány idején ismét dalokat írt, a 2021-ben kiadott Újratervezés című anyagon három évtized után szerepelnek új felvételek a zenekartól. Csepregi Éva hozzátette: mostanában is születtek friss dalok, amelyeket a közeljövőben jelentetnek meg.
A Neoton Família Sztárjai formációban Csepregi Éva és Heatlie Dávid mellett Végvári Ádám (gitár-ének), Baracs János (basszusgitár), Lukács László (gitár) és Lukács Andrea (zongora, vokál) szerepel.
A Neoton története a hatvanas évekbe nyúlik vissza, az alapító Pásztor László és Galácz Lajos volt. A vokális popzenét játszó csapat a hetvenes évek végétől több mint húsz éven át sikert sikerre halmozott, Japánban számos aranylemezt ért el, 1983-ban Tokióban a Yamaha Fesztiválon nagydíjat kaptak Time Goes By című dalukért. A 1988-as szöuli nyári olimpiai játékok egyik hivatalos dalát, a Koreát Csepregi Éva és Leslie Mandoki énekelte.

Fotó: MTI/Kovács Attila