Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„Lenéztek, kiközösítettek” – Gyerekkoráról vallott Szabó Győző

A színész rendkívül szigorú neveltetést kapott, szüleit mindig magáznia kellett és a kiváló tanulmányi eredmény is elvárás volt irányába.

Nem éppen a felszabadultság jellemezte Szabó Győző gyerekkorát, aki mai fejjel is azt mondja, szüleitől szigorú nevelést kapott. Olyannyira, hogy mióta az eszét tudta mindig is magáznia kellett édesanyját és édesapját.
– Nem tudok még egy embert, aki magázta volna a szüleit. Magáztam, ‘tetszikeztem’ a szüleimet, de nem tudom ez hogyan alakult ki. Később ugyan mondták, hogy áttérhetünk a tegező formára, de valahogy nem sikerült. Emiatt furán néztek rám a többiek, bár kitűnő tanuló voltam. Az volt a deal a szüleimmel, hogy ha hozom az ötösöket, akkor tanulás után azt csinálok, amit akarok. Fura dolgokat hozott ez a magázódás, olyan dolgokat nem tudtunk kimondani, mint az, hogy ’szeretlek’. Ez adott egyfajta távolságtartást közöttünk – idézte fel a Nő a tét című műsorban gyerekkorát Szabó Győző, aki szorgalmának és istenadta tehetségének köszönhetően mindössze 14 évesen került Pestre, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolába. Itt azonban egészen más problémákkal szembesült.
– Nekem meg kellett harcolnom azzal, hogy a pesti vagányok elfogadják a vidéki bunkó kisfiút. 30 évvel ezelőtt széles szakadék volt a vidék és a főváros között… Engem lenéztek, kiközösítettek, másképp álltak velem szóba. Először pesti vagánynak kellett lennem, a személyiségemmel kellett meggyőznöm őket arról, hogy vagyok olyan jó, mint ők – emlékezett vissza a 95.8 Sláger FM Youtube műsorában a színész.

A beszélgetés itt tekinthető meg: