Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megszólalt az ügyvéd Galambos Lajos börtönben töltött napjairól

Galambos Lajos három hete vonult be a baracskai börtönbe. Jogi képviselője beszámolt, miként éli a mindennapjait a rácsok mögött.

Galambos Lajosnak három héttel ezelőtt kezdte meg három és fél éves börtönbüntetésének letöltését. A zenész a megromlott egészségi állapota miatt az ilyenkor esedékes egészségügyi vizsgálatot követően a gyengélkedőre került, majd átvitték a berettyóújfalui börtönkórházba. Lajcsi néhány nappal később visszakerült Baracskára, ahol már a hétköznapi rabok életét éli. Ügyvédje, Dr. Csontos Zsolt szerint Galambos hamar feltalálja magát a büntetés-végrehajtási intézetben.
– A börtönélet a megszokottól nagyban eltérő, teljesen más világ. Lajcsinak egyedül kell megtalálnia, kiharcolnia a helyét a börtönhierarchiában. Alkalmazkodnia kell minden helyzethez, de köztudottan intelligens emberről beszélünk, aki kiválóan kommunikál, így biztos vagyok abban, hogy képes idomulni, és mindenkivel megtalálja a közös hangot a közeljövőben – nyilatkozta a Star magazinnak Dr. Csontos Zsolt, aki azt is elárulta, a börtön dolgozói ugyanúgy bánnak a zenésszel, emberségesen és tisztességesen, mint bárki mással. Eddig kizárólag pozitívan tudnak véleményt alkotni a büntetés-végrehajtás munkatársairól.
A zenész ügyvédje a magazin érdeklődésére arról is mesélt, ügyfele miként tarthatja a kapcsolatot a számára fontos emberekkel.
– Hetente ötven percet telefonálhat – ez a szabály. Való igaz, hogy alapvetően kevés időről beszélünk, de levélben szintén tarthatja a kontaktust a börtön falain kívül élő szeretteivel. A telefonbeszélgetéseit és a leveleit is ellenőrizhetik, ez ellen semmit sem tehetünk, minden bebörtönzött esetében ugyanígy járnak el. Természetesen csak azokkal léphet kapcsolatba, akiket előzetesen megjelölt kapcsolattartókként. Ha ezt ő, vagy bárki más megpróbálná kijátszani, annak komoly következményei lehetnek – árulta el, majd kitért Lajcsi mindennapjaira is.
– Hajnali fél ötkor van ébresztője, este nyolckor pedig takarodó, ami egyelőre nem megszokott Lajcsi számára, hiszen a legtöbben alapvetően nem ilyen kötött időrendszerben éljük az életünket. Darwin is megmondta: nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra. Az ügyfelemnek is alkalmazkodnia kell ehhez a helyzethez, éppúgy, mint bármely másik baracskai rabtársának – fejtette ki a lapnak a jogi képviselője.