Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pszichológus kezelte Herczeg Zoltánt a börtönben

Sikerült lelkileg feldolgoznia a vele történteket.

Herczeg Zoltánra és egy másik férfira tavaly októberben csaptak le a nyomozók, drogkereskedelem gyanúja miatt tartóztatták le őket. Fél év után idén áprilisban szabadultak a rácsok mögül, augusztus 20-ig nyomkövetős bűnügyi felügyeletbe, azaz háziőrizetbe kerültek. A divattervező május elején a Fókuszban beszélt először a börtönben töltött idejéről, illetve arról, hogy úgy véli, nem történt volna meg vele mindez, ha „nem lépett volna a hatalom tyúkszemére”.
Herczeg a börtönben a saját testmagasságánál jóval rövidebb ágyon kellett meghúznia magát, ami komoly megpróbáltatás volt a gerincének.
– Fél évig tulajdonképpen magzatpózban aludtam, hiszen az ágy csak 180 centi hosszú volt, ami épp tíz centiméterrel rövidebb nálam. Emiatt hiába próbáltam helyezkedni, valahová mindig beütöttem egy testrészem, így maradt a magzatpóz, ami alaposan igénybe vette a hátam, vállam. Ehhez hozzá jött még az a kemény fegyencedzés is, amit bent sokkal intenzívebben végeztem, mint előtte idekint – magyarázta a Blikknek.
– Az itthoni ágyam két méterszer két méteres, de még azon is állandóan helyezkedem, viszont a börtönben erre nyilván nem volt lehetőségem. Fél év után pedig az ember megérzi, ha hosszú órákat tölt naponta ugyanabban az összegömbölyödött pózban – mondta a divattervező, aki maga is meglepődött, mennyien próbáltak neki segíteni a szabadulása óta, két masszőr is járt már nála, emellett többen küldenek neki ételt is.
– Mindenféle finomságot is küldenek nekem, ami hihetetlenül jól esik a börtönkoszt után. Sokan jelezték, hogy ajánlanak profi masszőrt és már jártak is nálam ketten, a kezelés sokat segített már most a hátamon. De felvettem a kapcsolatot csontkováccsal is, mert lehet, hogy drasztikusabb beavatkozásra lesz szükségem – mondta.
Herczeg Zoltán úgy érzi, nem sínylette meg a rácsok mögött töltött időszakot, és mivel korábban is nagy figyelmet a fordított a mentális egészségére, a sokadik letartóztatás-meghosszabbítást is sikerült feldolgoznia odabent.
– Amikor meghosszabbítják a letartóztatást, a börtönpszichológus általában felkeresi a rabot, hogy megállapítsa, nem viseli-e meg túlzottan. Én elég erős voltam lelkileg, de ezzel nem mindenki volt így sajnos. Több öngyilkossági kísérlet is történhetett, ezek híre óhatatlanul eljuthat a többi rabhoz is, hiszen a benti egy zárt világ. A fekete, zárkából kiszivárgó füst, amikor valaki fel akarta gyújtani a matracát, azért elég feltűnő, mint ahogyan az is, ha a takarítók vért mosnak le a falról, mert valaki megpróbálta felvágni az ereit. A pszichológussal való beszélgetések engem igazából csak megerősítettek abban, hogy jó irányban haladok a magammal való munkában – tette hozzá.