Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rosszindulatú daganattal kellett megküzdenie az Exatlon Hungary versenyzőjének

Nehéz időszak áll mögötte, most minden erejével a felépülésére koncentrál.

Krizsa Tímea az Exatlon Hungary 2. évadában a Kihívók csapatát erősítette. Az egykori játékos tavaly Svájcba költözött, ahol személyi edzőként dolgozott. Pár hete egy hazalátogatása során megnézette egy anyajegyét, és kiderült, hogy rosszindulatú daganat található a szervezetében, ami miatt rögtön megműtötték. Többször is be kellett feküdnie a kórházba, ugyanis a daganat áttétet képzett a nyirokcsomókban, ezért ezeket is haladéktalanul ki kellett operálni.
– Három nyirokmirigyet távolítottak el a lágyrészből, illetve megint metszettek ki a combomon meglévő sebből is, ahonnan az anyajegyet eltávolították, mert a protokoll szerint meg kellett győződni afelől, hogy a nyirokban nincsen áttét. Most úgy nézek ki, mint aki egy cápával harcolt, de ez abszolút nem bánt, sőt büszkén nézek a hegeimre, mert a szövettani eredmény néhány napja megjött, és negatív lett − árulta el a Borsnak.
– Harcos üzemmódban voltam, több mint két hónapon keresztül, most a megkönnyebbülés áraszt el, viszont sokszor elérzékenyülök, mert eszembe jut, mennyire szerencsés vagyok és mérhetetlenül büszke magamra, amiért ezt így végigcsináltam. Ezt a hitnek köszönhetem, végtelenül hálás vagyok a jó Istennek, hogy erőt adott ehhez. Most pihennem kell és erősödni. Jelenleg még úgy sétálok, mint aki fékolajat ivott, időre van szükség, hogy a nyirokrendszer újra működjön. Egy hónap biztos kell, mire teljes mellbedobással tudok edzéseket tartani. Most próbálom a mindennapjaimban is hasznosítani azt a mentális erőt, amit kaptam, és minden reggel hálával ébredni. Persze volt olyan nap, amikor megzuhantam, de nem engedhettem meg magamnak, hogy benneragadjak abban az állapotban – mondta a lapnak Tímea, aki a következő időszakban a gyógyulására koncentrál, azt követően pedig a céljai megvalósítására szeretne koncentrálni.
– Nem akarok nagy dolgokat mondani, mert most voltam egy hatalmas csatában. Szeretnék társalgási szinten németül beszélni, mert van egy álmom, hogy később iskolában tanítsak és gyerekekkel foglalkozzak – árulta el.