Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rost Andrea is távozik az Operaháztól

Az idei nyár előadásait is egyúttal lemondta.

A Facebookon jelentette be péntek délelőtt Rost Andrea, hogy nem írja alá a következő szezonra szóló szerződését a Magyar Állami Operaházzal, sőt, már a nyári előadásait is lemondta. Az énekesnő azután döntött így, hogy tavasszal ő is megpályázta az Operaház főigazgatói posztját, de végül az eddigi főigazgató, Ókovács Szilveszter maradt a helyén. Csütörtökön aztán Ókovács megvált attól a Kesselyák Gergelytől, aki szintén az egyik kihívója volt a főigazgatói posztért folyó versenyben, mi több, a szakmai bizottság az ő pályázatát szavazta meg legjobbnak, ám Csák János miniszter végül mégis meghagyta a poszton az azt már tíz éve betöltő Ókovácsot.
Rost Andrea nem indokolta a döntését, csak annyit írt, hogy némi mérlegelés után fájó szívvel hozta meg ezt a nehéz döntést, de biztosította a közönséget arról, hogy nem áll szándékában visszavonulni.
„Tisztelettel tájékoztatom az opera szerető közönséget, hogy a Magyar Állami Operaház 2023/24 – es színházi szezonra ajánlott szerződését nem írom alá, mely döntésemről a mai napon Ókovács Szilveszter főigazgató urat írásban tájékoztattam. Már nyáron – a főszereplésemmel meghirdetett – A varázsfuvola előadásokon sem lépek színpadra.
Némi mérlegelés után fájó szívvel hoztam meg ezt a számomra oly nehéz döntést.
Nem vonulok vissza!
A közönség nyáron vidéki fesztiválokon találkozhat velem. A VeszprémFest keretében számos produkcióban láthatnak, és szeretettel hívom Önöket a Győri Filharmonikusokkal tartandó áriaestemre a Fertőrákosi Barlangszínházba.
A közeljövőben nyugodt, támogató közegben szeretnék értékes művészeti projekteket teremteni, minden ilyen színházi- és koncert felkérésnek örömmel teszek majd eleget. Emellett alapítványommal kívánok kiemelten foglalkozni, melynek célja -többek között- a fiatal pályakezdő művészek támogatása.” – olvasható a posztjában.