Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fenyő Miklós az első szerelméről vallott

Fenyő Miklós az első szerelmét köszönhette a Balatonnak, Szikora Róbert pedig itt tanult meg zongorázni és itt tért meg.

A Nekem a Balaton című riportfilmben a július 27-28-29-én Zamárdiban induló ZamJam fesztivál legendái mesélnek arról, mit jelent számukra a Balaton, milyen dalok születtek ezen a helyen. Megszólal a filmben Bródy János, Karácsony János, Szabó Attila a Csík Zenekarból, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc és Járai Márk, akik természetesen mind-mind feltűnnek majd a ZamJam színpadán is.
Fenyő felidézte egyik kedvenc balatoni emlékét, amelyről természetesen dal is született, a Szerelemre hívott című sláger.
– Később megírtam ezt a bizonyos első szerelem emlékét – és most megint finoman fogalmaztam –, ezt a földvári emléket. Ez végig arról az eseményről szól, és elég szépen, és finoman körülírja azokat a dolgokat, amelyek azon az estén velem megtörténtek. Szerelemre hívott: azért ilyen a címe, mert egyrészt szerintem jól is hangzik, másrészt tényleg a hölgy volt a kezdeményező, aztán lett belőle, ami lett – idézte fel mosolyogva Fenyő Miklós.

IMG 8599


Szikora Róbert a riportfilmben elárulta, a VALMAR zenekarral készített koprodukciójukban, az Úristenben felcsendülő sorai is egy Balatonon játszódó dalból származnak. Kevesen tudják, de az Utolsó könnycsepp is a tóhoz kapcsolódik. Az R-Go frontembere régi emlékeket is felidézett.
– Ha a Balatonról beszélünk, két majdnem mindent meghatározó dolog itt született, és ugyanabban az évben. Ez az év jelesül ’72 volt. 19 éves voltam és a Ferm együttes dobosa. Volt egy klubunk Balatonon, és ott történt. A zenekar, hát, mit csináljon nyáron, egész nap a strandon van. Kivéve engem, aki bent maradtam a szabadtéri színpad öltözőjében, ahol volt egy zongora, egy Petrov zongora, és én azon a nyáron tanultam meg zongorázni. Fehér ember maradtam, de megtanultam zongorázni valamelyest. Ez volt az egyik, a másik pedig a megtérésem, ami ugyanebben az évben, Siófokon történt – mesélte Szikora.
A ZamJam a Balaton egyik legszínesebb eseménye, amely a fő helyszín, a vízparti MOL Színpad mellett városszerte számos helyszínen zajlik. A Nekem a Balaton című filmben a Fenyő és Szikora is mesélnek balatoni élményeiről, július 9-én, vasárnap 13:15 a TV2-n!

Fotó: Kiss Kriszti