Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Édesapja elvesztéséről vallott Pataki Ádám

A mestercukrász tisztán emlékszik arra a pillanatra, amikor édesapja közölte vele, hogy infarktusa miatt azonnal megműtik.

Egyik pillanatról a másikra szakadt a Pataki Cukrászda vezetése és a gyász Pataki Ádám nyakába, aki 1997-ben vesztette el az édesapját. Apa és fia remek viszonyt ápoltak és bár Pataki Ádám kezdetben nem cukrászi pályát képzelt el magának, a sors mégis ebbe az irányba terelte.
Apukám következetesen nevelt, elképesztő, amit ő véghez vitt. Persze örültem volna, ha több apa-fia programunk lett volna és többet tanulhattam volna tőle a szakmáról, de sajnos erre már nem volt lehetőség – idézte fel a Sláger FM-en a mestercukrász, aki édesapja elvesztésének minden momentumára tisztán emlékszik.
Szakmailag és üzletvezetés szempontjából nem mindenben értettünk egyet. Pont egy olyan periódusom volt, amikor elkezdtem nézelődni, hogy máshol milyen lehetőségek adódhatnak. Ezt senki nem tudta, ettől még ugyanúgy végeztem a munkám – kezdte élete egyik legnehezebb időszakának felelevenítését Pataki Ádám.
Augusztusban orbánca lett, így az Ország Tortája eseményen nem tudott részt venni, de folyamatosan konzultáltunk róla. Augusztus 20-án én voltam kint a tortainstallációnkkal. Az esemény után a Csalogány utcától az Alkotás útig – ahol akkor laktam – hazagyalogoltam, végig beszéltünk telefonon. Hazaértem, eldőltem és egy óra múlva ő hívott. Azt mondta ne hívjam anyámat, most tolják a műtőbe, infarktusa van – mesélt a történtekről a mestercukrász, akinek édesapja a műtét után Balatonfüredre ment a gyógyulás érdekében.
A műtét után azt mondta, hogy szeretne hátrébb lépni, csináljuk úgy a dolgokat, ahogy szeretnénk. Intő jelnek vette a történteket. Szeptember 1-re Balatonfüreden volt, előtte együtt volt az egész család. Édesanyám szeptember 2-án hajnalban hívott, hogy édesapám meghalt. Előtte való nap még azon gondolkozol, hogy nem hívod fel, hagy pihenjen, majd hajnalban jön egy ilyen telefon – idézte fel a Hétköznapi példaképek, nem hétköznapi történetei című műsorban Pataki Ádám.