Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Életmentő műtéten esett át Both Zoli – Súlyos döntést kellett hoznia

A híres vadállatbefogó rendkívül nehéz időszakot él, meg kellett műteni, most otthonában lábadozik.

Both Zoli már több különleges jószág életét mentette meg, most viszont ő szorult segítségre. Sokáig nem vette komolyan a tüneteit, ám az orvosa közölte vele, hogy maximum két éve van hátra, ha nem cselekednek azonnal.
Az tűnt fel először, hogy egyre nehezebben kapok levegőt, folyton zsibbadtak a végtagjaim, magas volt a vérnyomásom… Mindezeket annak tudtam be, hogy a nagy fogyásom után – sajnos – visszahíztam. Tudtam, hogy valami nincs rendben, de nem akartam elmenni az orvoshoz. Ám a szerelmem addig erőltette a dolgot – folyton noszogatott, miszerint ne vegyem félvállról a tüneteket –, hogy beadtam a derekamat – mesélte a vadállatbefogó a Borsnak. Zoltán végül elment orvoshoz, aki kardiológiára utalta be. A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy baj van a szívével: koszorúér-szűkülete van, ami végzetes is lehet, ha nem kezelik időben.
Először azt hittem, hogy viccel az orvosom, de aztán közölte, hogy maximum két évem van hátra, ha nem egyezem bele a műtétbe – árulta el, majd arról is beszélt, hogy a diagnózis nagyon lesújtotta, ám másfél hét múlva már sor került a műtétjére. Mint elárulta, komoly félelmei voltak az operáció előtt, s mindenre felkészült.
Férfiasan beismerem, nagyon féltem. Az operáció előtti nap mindent elintéztem, elrendeztem, attól tartottam, hogy nem jövök ki élve a kórházból – mesélte Zoltán, majd azt is elárulta, hogy a műtét előtt sokat sírt, s elbúcsúzott a szerelmétől és az állataitól is.
A műtét jól sikerült: ennek során katéterezték a szívét, kitágítva az ereket. Persze, az életmódjára a továbbiakban is figyelnie kell.
Tisztában vagyok azzal, hogy mindez az életmódom miatt történt velem, semmi köze a munkámhoz. Volt időszak, amikor rossz dolgokba estem bele. Nem tagadom, volt problémám az alkohollal, gyógyszerrel, droggal, amiket tetézett, hogy rendszertelen életet éltem. Gyakran napi 2-3 órát aludtam, de olyan is volt, hogy napokig nem kerültem ágyba. Nem tett jót az sem, hogy időnként a súlyom elszabadult: többször lefogytam, de mindig visszahíztammondta a lap érdeklődésére.
Szeretett állataitól, a kígyóktól is el kellett búcsúznia, mivel egy esetleg kígyómarás végzetes lehet számára. Az évek során többször marták már meg a kígyói, ám az ellenszérum mindig segített, viszont az orvosa szerint a következő szérumadag akár halálos allergiás reakciókat is okozhat, így meg kellett hoznia a sajnálatos döntést.