Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

Ian McKellent kórházba szállították, miután balesetet szenvedett egy előadáson a londoni West Enden.

A 85 éves színész már jól van, orvosai szerint hamarosan teljesen rendbe jön – számolt be róla kedden a BBC News.
McKellen a Noel Coward színházban játszotta a Player Kings című darabot, mikor egy jelenet közben leesett a színpadról. Az előadás abbamaradt.
A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították.
A színház szóvivője elmondta: McKellen orvosai szerint a színész hamarosan teljesen talpra áll. „Ian jó hangulatban van” – fűzte hozzá. – Várhatóan szerdán tér vissza a színpadra a darab egy matinéelőadására.
A Player Kings április óta látható a West End-i színházban. A darabot Shakespeare IV. Henrik című drámája nyomán állította színpadra az új adaptációt író Robert Icke.
A Falstaffot alakító McKellen éppen a wales-i herceggel és Henry Percyvel csatázott, amikor lesett a színpadról. Az egész olyan gyorsan történt, hogy sokan azt gondolták, ez is az előadás része, de mivel McKellen fájdalmasan segítségért kiáltott, a stáb nyomban hozzá sietett. A lámpákat felgyújtották, és kiürítették a nézőteret.
A színház szóvivője a nézőtéren ülő két orvosnak külön köszönetet mondott segítségéért.
McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott, láthatta a közönség III. Richardént, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is.
A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógia Gandalfjanként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség. De játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.
Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondania Duke of York színházban, mert a vonatjához rohanva megsérült a lába. De nem hagyta cserben a közönséget, a színpadon ülve válaszolt a kérdéseikre. (MTI)