Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze

A színész, operett- és operaénekes gyors lefolyású betegség következtében pénteken, 51 évesen, tragikus hirtelenséggel halt meg.

A Budapesti Operettszínház a közleményében azt írta, a teátrum péntekre kitűzött Az Orfeum mágusa című előadása elmarad. Vadász Zsoltot a Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Vadász Zsolt Ózdon született 1972-ben. A Gór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában tanult színészetet és éneklést. 1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000-2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott, ahol az operettszerepek mellett az operával is megismerkedett. 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol az operettirodalom legnépszerűbb bonviván szerepeit alakította.
Vendégszerepelt a Győri Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kassai Állami Színházban, a plzeni J.K. Tyla Színházban. Énekelt New Yorkban, Chicagóban a Chicagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hallban, Washingtonban, Miamiban, Kanadában, Németországban, Oroszországban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Kazahsztánban, Ománban, Katarban, Bruneiben, Dubaiban és a Fülöp-szigeteken is.
A magyar mellet német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is szerepelt.
Főbb operettszerepei között volt a Csárdáskirálynő Edwinje, a Marica grófnő Taszilója, A cirkuszhercegnő Mr. X-e, A mosoly országa Szu Csongja, a Cigányszerelem Jonelje, a Luxemburg grófja Renéje, a Cigánybáró Ottokárja, a Mágnás Miska Baracs Istvánja, a Mária főhadnagy Jancsó Bálintja. Operaszínpadon játszott A varázsfuvola (Tamino), a Szöktetés a szerájból (Belmonte), a Pillangókisasszony (Pinkerton), A köpeny (Luigi), a Traviata (Alfréd), a Hoffmann meséi (Hoffmann), a Parasztbecsület (Turiddu) és a Jenufa (Steva) című darabban.
2008-ban megkapta az évad operettszínésze elismerést. (MTI)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt