Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hétfőn 7 fő címmel indult egy vadonatúj beszélgetős műsor az OFF Kulturból

Budavári Attilával, a műsor producerével beszélgettünk a Hétfőn 7 fő című műsorról.

A Trimedio News-nak mesélt arról is, hogyan született meg a produkció, és a kulisszák mögé is betekintést nyerhettünk.

Újpestre, az OFF Kulturba látogattunk el. A régi gyárterületen izgalmasan felújított rendezvénytermekbe szervez és fogad kulturális eseményeket, kiállításokat, koncerteket az OFF kultur csapata. Az épületen belül létrehoztak egy tévéstúdiót is, ami kiszolgálja az OFF tv műsorait. A csatornájukon eddig csak klubkoncerteket közvetítettek, a Hétfőn 7 fő című új, beszélgetős műsor az első prózai műfaj, amely látható a kínálatukban. Budavári Attilát kérdeztük.

– Hogyan született meg a Hétfőn 7 fő című dumaparti?

– Ricky-ről (Haddad Henrik), a műsorvezetőről mindenki tudja, hogy fantasztikus hangú énekes, de talán azt csak kevesen, hogy rengeteget beszél, így hát hagytam magam rádumálni erre a műsorra. Azt mondta, ha benne vagyok, akkor majd jön sok idegen ember, sok dologban sokféle véleménnyel, és ebből a sokból majd összeáll egy műsor. Majd ezek után tényleg eljött egy csomó ember, sőt sokszor eljöttek, tele is dumálták az összes mikrofonunkat és rengeteg winchestert, de az sokkal meglepőbb volt, hogy közben mi fantasztikusan jól szórakoztunk. Remélem a nézőknek át fog jönni ez a hangulat. Vagy csak engem könnyű megdumálni. Főleg hétfőn!

– Meséljen a résztvevőkről! Minden héten ugyanazok a személyek ülnek le beszélgetni, vagy cserélődnek a vendégek?

Korábban felmerült, hogy folyamatosan cserélődni fognak az emberek. Ez azért nem valósult meg, mert a forgatások folyamán azt láttuk a vendégeken, hogy ők ezt élvezik, és szeretnének ebben mindig részt venni. Senkinek nem okozott problémát az sem, hogy két és fél órán keresztül egy helyben ülünk, mert a jó beszélgetések mindenkit sodortak az árral. Mi a háttérben komolyan megfontoltuk, mit tudunk tenni a műsor sikeréért, felmerült a kérdés, nem lesz-e így unalmas az embereknek. Aztán rájöttünk, hogy nem. Pont attól lesz szerethető, hogy ismerős arcok néznek hétről hétre az emberekre. Ezért végül a felállás úgy alakult, hogy a hét embertől hatan fix és egy a cserélődő vendég. A mai felállás szerint Bárány Anna, Borvári László Bolha, Szűcs Balázs, Kun Gergely, Hans Peterson és a Haddad Henrik az alap csapat, természetesen különböző elfoglaltságok ezt változtathatják.

IMG 6919

– Hogy zajlanak a forgatások?

– Jelenleg már a vágások zajlanak, ami igencsak nehéz, mert nem akarunk egyetlen olyan részt sem kihagyni, ami esetleg valakinek fontos lehet. Múlt héten hétfőn láthatták a nézők az első adást, és terveink szerint ez hetente ugyanabban az időpont lesz látható a YouTube csatornánkon. Egyébként már öt rész elkészült, és egy évadra tizennégy adást terveztünk. Persze meglátjuk, hogy mindez hogyan sikerül. Rengeteg témát dolgozunk fel, és hála istennek a vendégek nem mindig értenek egyet, amiből jópofa csipkelődések, apróbb viták kereskednek.

– Mekkora stábbal készül a produkció?

– Az OFF Kultúrt családi vállalkozásként működtetjük a párommal Janoczki Ritával, aki egyben a műsor producere. Csobán Évával közösen szerkesztjük és rendezzük a műsort. Az ő feladata a promóciós anyagok összerakása és a felvételvezetői feladatok ellátása. Mi ketten dolgozunk a témák feldolgozásán, amiket elő kell készíteni, figyelembe véve, hogy két és fél órára maradjon mondanivaló. Hamza Attila a technikusunk, akinek ugyan két keze van, de úgy dolgozik, mint ha háromszor annyi lenne neki. Két technikai kollégánk is segít még a háttérben. Picike a stáb, komoly technikával dolgozunk, ami nagyban megkönnyíti a munkákat, például a felvételek robot kamerával készülnek, melyeket Attila irányít. Az első adást követően sok pozitív visszajelzést kaptunk, aminek nagyon örülünk.

– Hosszú távon gondolkodtok a műsorban?

– Mindenképpen, persze egy idő után jó lenne, ha az igény a túloldalon is fellépne. Ehhez azonban idő kell. Sokan még mindig csak televíziót néznek, pont az a korosztály, akinek a műsorunk szól. Őket kell valahogy átcsábítani a YouTube-ra, az internet világába. Ez nem megy egyik napról a másikra. OFF Kultur TV néven vagyunk megtalálhatóak, ahol minden adás bármikor visszanézhető. Egyébként nagyon sok anyag található már fent az oldalunkon, számos koncert közül válogathatnak az oda látogatók.