Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Igazolásokkal ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet

Többféleképpen kérhető: személyesen, ügyfélkapun keresztül, telefonon.

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében.

Az adóhatóság közölte: aki ügyfélkaput vagy más KAÜ-azonosítót (elektronikus személyazonosító igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) használ, a NAV által elkészített adóbevallási tervezetet legkésőbb március 15-től elérheti, legegyszerűbben az adóhivatal honlapján.

Ha valakinek még nincs ügyfélkapu-hozzáférése, elektronikusan (elektronikus személyazonosító igazolvánnyal) vagy a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányablakokban pár perc alatt regisztrálhat – jelezték.

Akiknek nincs KAÜ-azonosítójuk, azok adóazonosító jelük és születési dátumuk megadásával március 16-áig többféle módon is kérhetik a tervezet postázását: SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon, az eSZJA-oldalon elérhető webűrlapon, levélben, a BEVTERVK formanyomtatványon, telefonon a 1819-es hívószámon vagy személyesen az ügyfélszolgálatokon. (MTI)