Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Többen életüket vesztették Kalifornia közelében egy hajóbalesetben

A hajótörés szombat este történt San Diego közelében, Kalifornia déli részén, a Blacks Beach partszakaszon.

Kalifornia partjainál legkevesebb nyolc ember meghalt és többen eltűntek, amikor felborult egy embercsempész hajó – közölték vasárnap a hatóságok.
A parti őrség és a San Diegó-i tűzoltóság egységei vasárnap reggelig nyolc holttestet találtak és még legkevesebb hét eltűntet kerestek. A munkát nehezítette a köd, amely akadályozta, hogy a kutatást helikopterekről folytassák.
Richard Brahm, a parti őrség illetékese közölte, hogy két kisebb méretű motoroscsónak közelítette meg a partot szombaton késő este, amikor az egyik a nagy hullámokban felborult. A mentőket a másik hajón utazó egyik nő riasztotta, aki arról számolt be, hogy a balesetet szenvedett hajón legkevesebb 15-en voltak.
A San Diegó-i tűzoltóság közlése szerint szombaton éjfél körül kapták a riasztást, de a gyorsan kivonuló mentők a baleset helyszínét a magas dagály miatt nehezen érték el.
A mentésbe a parti őrség és a tűzoltóság mellett bekapcsolódott a szövetségi határőrség és a helyi rendőrség is.
Egyelőre nincs hír a másik hajó utasainak sorsáról, és az áldozatok állampolgárságáról sem adtak információt. A hatóságok vasárnap a későbbi órákra sajtótájékoztatót ígértek, de a feltételezések szerint illegális bevándorlókat szállítottak a járművek. (MTI)