Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Óriási dugók várhatóak! – Hetekig tart a Hungária körút egy szakaszának felújítása

A következő időszakban türelemre lesz szüksége a Hungária körúton autózóknak.

Megkezdődött a fővárosi Hungária körút útburkolatának felújítása a Hős utca és a Salgótarjáni utca között, a munkák miatt azon a szakaszon néhány hétig korlátozásokra kell számítani – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapest Közút Zrt. szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint az útburkolat javítását mintegy 14 ezer négyzetméteren végzik el. A Hungária körúton a Hős utca és a Salgótarjáni utca között irányonként egy-egy sávot lezárnak, mindkét irányban két sáv lesz járható. A BKK azt javasolja, hogy az érintett területet az autósok a Pongrácz út és a Százados út felé kerüljék el.

A munkálatok várhatóan június végéig tartanak – írták.

A rekonstrukciót a fővárosi önkormányzat finanszírozza, a projekt költségvetése 490 millió forint.

A közleményben az áll: a szűkös anyagi források ellenére a BKK és a Budapest Közút mint kivitelező elkötelezett a fejlesztések mellett.

Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti, valamint a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve. Eredményes közbeszerzési eljárás után idén indulhat az újpalotai Erdőkerülő utca és a Zsókavár utca felújítása, valamint a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződés aláírása után a zuglói Vezér utca rekonstrukciója is – közölték.