Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pénteken érkezhet az első havazás

Nem biztos, hogy mindenki örül ennek a bejelentésnek…

Pénteken érkezhet az első havazás – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook–oldalán. Az előrejelzés szerint a havazásra az Északi–középhegység területén lehet számítani.

Azt írták: csütörtökön és pénteken északi, északkeleti széllel további néhány fokkal hidegebb levegő érkezik a Kárpát–medence fölé, emellett pénteken mediterrán ciklon is kialakul Magyarországtól délnyugatra.

Emiatt az északkeleti megyékben kedvezővé válnak a feltételek ahhoz, hogy az érkező csapadék halmazállapota elsősorban az Északi–középhegység területének egy részén, továbbá esetleg az Észak–Alföldön is átváltson átmeneti jelleggel havas esőre vagy hóra – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint pénteken nyugat, délnyugat felől egyre többfelé ismét elered az eső, de Nógrád és Borsod–Abaúj–Zemplén megyében, továbbá a hegyekben az eső mellett havas esőre, illetve hóra is számítani lehet.

Közölték: a hegyek mellett inkább csak a legészakabbi tájakon van esély néhány centiméteres hórétegre, de az sem marad meg. (MTI)