Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az MNB büntetőfeljelentést tesz a DK sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt

A nyilatkozatuk visszautasítását is kéri az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) büntetőfeljelentést tesz Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnökének kijelentései miatt – közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat.

Az MNB ezért a Varju László képviselő által elmondottak miatt jogi lépéseket tesz és határozottan felszólítja a pártot, hogy az egyértelmű politikai haszonszerzés érdekében tett felelőtlen nyilatkozatot vonja vissza és a továbbiakban tartózkodjon a rémhírek terjesztésétől.

Hozzátették: amint azt az MNB 2022. november végén publikált stabilitási jelentése is részletesen bemutatja, a magyar bankrendszer ma robosztus tőketartalékkal, jelentős bármikor felhasználható (likvid) saját eszközállománnyal tevékenykedik. Az MNB számításai és stresszteszt adatok alapján a bankok sokkellenálló képessége kiváló, e piaci szereplők számottevően jobb állapotban vannak, mint a 2008-as válság idején.

– Ezek a tények, minden más szándékos megtévesztés és rémhírterjesztés – olvasható a bank közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz azért, hogy a pénzügyi rendszer szereplőinek ellenállóképessége ilyen magas szinten maradjon, illetve még tovább erősödjék – írták.