Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Hétvégén ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

A Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti szakaszt zárják le.

A rakpartszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este tizenegy óráig gépjárművel nem lehet behajtani, azt a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók használhatják. A déli irányból érkező autósok az Irányi utcai lehajtón térhetnek le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.
A társaság közlése szerint az intézkedés célja, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.
A BKK arról is tájékoztatott, hogy a Fővárosi Vízművek péntek késő estétől, a tervek szerint szombat délutánig a megnyitott rakpart területén ivóvízfőnyomócső-fektetést és helyreállítási munkálatokat végez, melyek idejére a Széchenyi István téri villamosmegálló melletti gyalogos-átkelőhely Duna felőli oldalát a biztonságos rakparthasználat biztosítása érdekében elkerítik. A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek, amikor a munkaterület mellett elhaladnak.
Azt is közölték, hogy a vasárnapi EU-s futóverseny a Margit híd és a Garibaldi utcai lehajtó között érinti a megnyitott rakpartot, ezért a társaság arra kéri az ott közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.
A futóverseny idején a Belvárosban közlekedő 15-ös busz módosított útvonalon jár majd – olvasható a BKK közleményében. (MTI)