Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hétvégén ismét autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

A Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti szakaszt zárják le.

A rakpartszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este tizenegy óráig gépjárművel nem lehet behajtani, azt a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók használhatják. A déli irányból érkező autósok az Irányi utcai lehajtón térhetnek le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.
A társaság közlése szerint az intézkedés célja, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.
A BKK arról is tájékoztatott, hogy a Fővárosi Vízművek péntek késő estétől, a tervek szerint szombat délutánig a megnyitott rakpart területén ivóvízfőnyomócső-fektetést és helyreállítási munkálatokat végez, melyek idejére a Széchenyi István téri villamosmegálló melletti gyalogos-átkelőhely Duna felőli oldalát a biztonságos rakparthasználat biztosítása érdekében elkerítik. A BKK arra kéri a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek, amikor a munkaterület mellett elhaladnak.
Azt is közölték, hogy a vasárnapi EU-s futóverseny a Margit híd és a Garibaldi utcai lehajtó között érinti a megnyitott rakpartot, ezért a társaság arra kéri az ott közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.
A futóverseny idején a Belvárosban közlekedő 15-ös busz módosított útvonalon jár majd – olvasható a BKK közleményében. (MTI)