Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Blokkolják az engedély nélküli szerencsejáték-oldalakkal összefüggő be- és kifizetéseket júliustól

A SZTFH a bankokkal együttműködve megkezdi az illegális szerencsejátékokkal összefüggő bankszámlák pénzforgalmi blokkolását.

Ennek következtében júliustól korlátozzák az engedély nélküli szerencsejáték-oldalakkal kapcsolatos be- és kifizetéseket – közölte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) az MTI-vel.
Hozzátették, hogy szintén júliustól a magyar bankok a törvénysértő szerencsejáték oldalakra irányuló bankkártyás fizetéseket is visszautasítják
A hatóság kiemelte: a korlátozásokat követően az engedély nélküli oldalakon elért nyeremények kifizetése is bizonytalanná válik.
Mindezek miatt javasolja, hogy a játékosok tájékozódjanak az SZTFH honlapján arról, hogy az adott internetes oldal rendelkezik-e engedéllyel, mivel csak így biztosítható, hogy a játékos hozzájut a nyereményéhez, és nem élnek vissza személyes és banki adataival.
A szabálytalan online szerencsejáték oldalak ugyanis amellett, hogy nem vetették alá magukat a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírásoknak, a játékosok személyes és banki adatainak védelmét sem biztosítják – hívják fel a figyelmet a közleményben.
A szerencsejáték ágazatot felügyelő SZTFH-nak az online térben is kiemelt célja a játékosok védelme. Ennek érdekében a hatóság folyamatosan ellenőrzi az illegális online szerencsejátékokat, és az ellenőrzések alapján bírságot szab ki, illetve elrendeli az érintett honlapok blokkolását – olvasható a hatóság