Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Jövő szerdáig pótolhatják hiányzó dokumentumaikat a diákok

Módosításra is van lehetőség, de csupán egy alkalommal.

Július 12-ig, vagyis jövő szerdáig pótolhatják a felvételiző diákok a még hiányzó dokumentumaikat, és addig módosíthatják – egyetlen alkalommal – a megjelölt szakok sorrendjét a felsőoktatási felvételi elektronikus rendszerében, az E-felvételiben – közölte az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-vel.
Mint írták, a jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer „Dokumentumok” menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon azok elbírálását is.
A közlemény szerint nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt – így a tavaly május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat – a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1. után szerzett hazai oklevelet sem.
Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint ezek adatait az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszik át. Ha a felvételiző a jelentkezés után szerezte meg nyelvvizsgáját, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnia. Az idei érettségi eredmények folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásba – írták.
A felvételizők egyetlen alkalommal – jövő szerdáig – módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi „Sorrendmódosítás” menüpontjában. A változtatások az elküldött kérelmek feldolgozása után jelennek meg az ügyintézési felületen. A sorrendmódosításkor csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átrendezni vagy törölni, új képzés már nem rögzíthető – ismertették.
A személyes adatok változását szintén jövő szerdáig jelezhetik a felvételizők a „Személyes adatok” menüpontban. Egyes személyes adatok – mint a névváltozás, vagy az állampolgárság esetleges változása – módosítását dokumentummal is igazolni kell.
A közleményben jelezték, hogy az idén külföldön érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő július 18., és az ezen határidőig benyújtott dokumentumok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart.
A szeptemberben induló képzések ponthatárait július 26-án hirdetik ki, és azok elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetőek. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobiltelefonszámukat, már aznap SMS-ben kapnak értesítést az eredményről. A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait – legkésőbb augusztus 5-ig az online felület „Hivatalos iratok” menüpontjában lesz elérhető és erről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek – olvasható az Oktatási Hivatal közleményében.