Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kánikulai idő az ünnepi hétvégén

Folytatódik a jellemzően napos, kánikulai idő a hétvégén is: vasárnap, augusztus 20-án a legmelegebb órákban akár 30-35 Celsius-fok is lehet.

A hétvégén még szórványosan előfordulhat zápor, zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, és szórványosan várható zápor, zivatar, amelyeket felhőszakadás kísérhet. A változó irányú szél mérsékelt marad, viszont a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.
Szombaton az éjszaka képződő pára- és ködfoltok reggeli megszűnését követően általában sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, és helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A hőmérséklet hajnalban általában 17-22 fok között, a hidegre hajlamos helyeken 17 fok alatt várható. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.
Vasárnap napos időre van kilátás többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Az északkeleti, keleti tájakon néhol előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 18 és 23, a hidegre hajlamos helyeken kevéssel 18 fok alatt várható. A csúcsérték 30 és 35 fok között valószínű.