Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az MSZP bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál az MVM Next ellen

Az állami cég 3,3 millió ügyfelet „vezet félre”, és a cég számlázási, elszámolási gyakorlatát több kritika érte az utóbbi időben.

Az MSZP tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatása miatt bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ellen – jelentette be az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője online sajtótájékoztatóján hétfőn.
Az MVM Next a földgázszámlákon szereplő úgynevezett rezsiboxban – a jogszabályi előírásokkal ellentétesen – önkényesen megválasztott ár alapján elvégzett számítással félrevezető tájékoztatást ad a fogyasztóknak az általuk igénybe vett szolgáltatás versenypiaci áráról és az elért megtakarításról – részletezte a politikus.
Kifejtette: a számlán szereplő megtakarítás értékét a földgáz versenypiaci egységára alapján számított bruttó értékhez képest kellene feltüntetni; a versenypiaci, tőzsdei árképzés alapján ma 240-250 forintos árral kellene számolni a megtakarítást, az MVM azonban 1020-1030 forintos árral, több mint négyszeres árral számol. Ez a „hamis tájékoztatás” alkalmas arra, hogy az MVM Next ügyfeleit eltérítse más szolgáltatóktól, a kereskedőváltástól – tette hozzá.
Az MSZP tisztességtelennek és elfogadhatatlannak tartja, hogy egy állami tulajdonban álló gazdasági társaság valótlan tartalmú tájékoztatást adjon a piaci árakról, ezért az MSZP elvárja a GVH érdemi fellépését, és tiltsa el az állami céget a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatától. (MTI)