Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ingyenes gyűjtőhelye az eladósorba kerülő vállalkozásoknak: Assisto.hu – Az alapító elárulta, miért érdemes náluk hirdetni

Több vállalkozásokat közvetítő portál lelhető már fel az interneten, pont emiatt nagy dilemma, melyik mellett tegyük le a voksunkat.

Mi most az Assisto.hu alapítójával beszélgettünk, miért érdemes őket választani.

Sokan nem tudják, mihez kezdjenek a vállalkozásukkal, ha a tulajdonos szeretné befejezni működését, vagy épp egy lehetőség miatt más irányba szeretné tovább folytatni az életét. Arról pedig végképp nem tud mindenki, hogy mint egy autót, ezt is tovább lehet értékesíteni. Kilenc évvel ezelőtt indult egy portál, ami épp ebben nyújt segítséget nem csak azoknak, akik szeretnének megválni vállalkozásuktól, hanem olyan érdeklődőknek is, akik épp szeretnének egy meglévő céghez jutni. Az Assisto.hu oldalon teljesen díjmentesen több száz vállalkozás közül lehet folyamatosan válogatni, melyről a portál megálmodója, Vátáh Sándor beszélt a Trimedio Newsnak.

assisto 1

Miért és mikor jött létre az Assisto.hu?

– Az Assisto.hu portált 2014 tavaszán indítottuk azzal a céllal, hogy legyen egy ingyenes gyűjtőhelye az eladósorba kerülő vállalkozásoknak. Az utódlás kérdése egyre nagyobb probléma lesz Magyarországon is. A kilencvenes évek első felében céget alapítók mára lassan nyugdíjaskorba lépnek, így aktuálissá válik a megfelelő utód kiválasztása vagy a cég eladása. Felmérések szerint a magyar gazdaság alappillérét adják a szóban forgó vállalkozások: a működő cégek 83%-a családi vállalkozás.

Hogyan zajlik az oldal folyamata?

– Az Assisto.hu portál minden vállalkozását eladó tulajdonosnak egy ingyenes lehetőséget kínál a vállalkozása meghirdetésére. Mára talán Magyarország vezető cégeladásokkal foglalkozó portálja lettünk, havi 20-25 000 látogatóval. Általában 5-600 élő eladó vállalkozás van a portálon folyamatosan. Az ingyenesség mindig meg fog maradni, de lehetőség van fizetős hirdetések kihelyezésére, és a hirdetés kiemelésére is.

assisto.hu

Ingyenes vagy díjhoz kötött a regisztráció?

– Fontosnak tarjuk hogy mi csak egy ingyenes hirdetési lehetőséget nyújtunk az vállalkozásukat eladni szándékozó tulajdonosoknak, de az üzletet már ők kötik meg. Ellentétben a piacon lévő más hasonló portálokkal, itt mi kimaradunk az eladásból, azaz semmiféle jutalékot, vagy egyéb díjat mi nem kapunk az eladás után. Véleményem szerint nagyban hozzájárult a portál sikeréhez, hogy az oldalon elérhető az eladó minden elérhetősége, így az érdeklődők közvetlenül felvehetik velük a kapcsolatot.

A megvásárolható vállalkozásokról hogyan kap az érdeklődő részletes tájékoztatást?

– A vásárlók többféle szempont alapján is kereshetnek az eladó cégek között: iparág szerint, közreműködés szintje szerint, és persze vételár szerint. Majdnem minden iparágból vannak eladó cégek. Covid után dömpingszerűen kezdtek jönni az eladó webshopok, és ez az eladási hullám még most is tart. Az eladó cégek 20-25%-a valamilyen webshop, amihez a tulajdonosa nyilván vérmes reményeket fűzött az elején. Ha valaki webáruház nyitásába fog, érdemes tudnia, hogy egy webshoppal majdnem annyi munkája lesz mint egy fizikai bolttal.

Miért épp az Assisto.hu mellett tegyék le a voksukat a vállalkozók?

– Ha valaki vállalkozásba fogna, mindenképpen érdemes megnéznie, hogy van-e hasonló bejáratott cég az Assisto.hu portálon. Sok időt és munkát megspórolhat vele, azonban vásárlás előtt gondolja át, miért tudná jobban üzemeltetni a megvásárolt vállalkozást mint a régi tulajdonosa. Nem minden vállalkozáshoz kell nagy kezdőtőke: jelenleg az Assisto.hu portálon a legolcsóbb cég 1.000,- Ft-ba, a legdrágább 1 milliárd 560 millió forintba kerül – árulta el az Assisto.hu alapítója.