Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg„ – Reviczky Gábor betegségéről

A betegsége alatt ébredt rá, mennyien szeretik és aggódnak érte.

Reviczky Gábor a Nők Lapjának adott interjút, ahol a rákkal való küzdelméről is beszélt. Mint mondta, talán jobb lett volna, ha korábban valaki őszintén elmondta volna neki, hogy nem fest jól, és így megbeszélhette volna az illetővel, min megy keresztül – ahelyett, hogy mellébeszélt volna az állapotát illetően.
– Legalább lett volna valaki, aki őszinte. Aki a képembe mondja, hogy hát, te Revi, bizony rosszul nézel ki. Hogy a lélek is hálni jár beléd. Olyan, akivel őszintén meg tudtam volna beszélni a valós egészségi állapotomat, vagy az ebből adódó kilátásaimat! Tudod, milyen rossz folyton mellébeszélni, hazudozni? Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg – mondta a színész, aki azt is megosztotta a magazinnal, hogyan derült fény arra, hogy daganatos betegsége van.
– A kollégáimmal vadászni mentünk – amit egyébként gyűlölök, csak a társaság miatt adtam be a derekam –, minden szép volt, és egyszer csak elrepült fölöttem egy fácán. Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, és ott rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok. Rögtön három daganatom is van… – mondta a színművész, majd hozzátette, a diagnózis során az is kiderült, hogy ez egyik daganat már tíz éve a testében lehet. Mint mondta, szerencsés adottságának tartja, hogy sosem rágódik a múlton, ahogy azon sem, vajon mi vár rá a jövőben.
A színész az orvosa tanácsára sugárterápiába kezdett, ami saját bevallása szerint förtelmes dolog. Eddig négy kezelést kapott, és további kettő vár még rá. Sokan keresték meg segítő szándékkal, ajánlottak neki szakembereket, ő pedig úgy véli, akiknek találkozniuk kell, azok fognak is, legyen szó betegről és az orvosáról, vagy orvosról és a betegéről. Kapkodni nem szeretne, megtanulta, hogy a legválságosabb helyzetekben kell a legokosabban gondolkodni és dönteni. Mint mondta, mindig azon volt, hogy szórakoztasson, nevettessen és mulattasson, most pedig úgy érzi, megérte, hogy ebben a szellemben fordult a közönsége felé.
– Hogy valami jót adjak a közönségnek, hogy könnyebbé tegyem az életüket. Hogy szeretetet adjak. Igazából most, a betegségem alatt érzem, hogy ez sikerült is. Hogy mennyire szeretnek, aggódnak értem az emberek. Korábban biztosan nem hittem volna, hogy létezik ilyen fokú szeretet. Azt mondom, már ezért is megérte ezen a hőfokon végigcsinálni – tette hozzá Reviczky, aki úgy tervezi, ősszel visszatér a színre.

Fotó: TV2