Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megszűnik a fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház sebészeti osztályán hétvégenként

A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést.

E hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet sebészeti osztályán. A betegek hétvégenként a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek – közölte az egészségügyi intézmény csütörtökön közleményben az MTI-vel.
Hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban – írták.
Azok a betegek, akiknek egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház sebészeti osztályaira kerülnek.
A békéscsabai Dr. Réthy Pál Tagkórházba kerülnek az orosházi, csorvási, békésszentandrási és szarvasi betegek. A gyulai Pándy Kálmán Tagkórházba kerülnek a betegek Battonyáról, Békéssámsonról, Csanádapácáról, Gerendásról, Gádorosról, Kardoskútról, Kaszaperről, Magyarbánhegyesről, Medgyesbodzásról, Mezőhegyesről, Mezőkovácsházáról, Nagybánhegyesről, Nagyszénásról, Pusztaföldvárról, Tótkomlósról és Végegyházáról.
Hozzátették, az orosházi kórházban ezzel egyidőben növelik az egynapos sebészeti műtétek számát.
Szeptember 4-étől a békéscsabai tagkórházban nem működik hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, onnan a betegek a gyulai tagintézménybe kerülnek – közölte korábban a vármegyei központi kórház.