Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Bezárják a Nyugati pályaudvar külső holtvágányán működő „Vonat” hajléktalanszállót, a lakók egy modern létesítménybe kerülnek

A „Vonat” évi 180-250 lakójával a legnagyobb menedékhelyek egyikének számított.

Harminc év után a bezárja a Nyugati pályaudvar külső holtvágányán működő „Vonat” hajléktalanszállót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a lakókat egy modern, újbudai létesítménybe helyezik el.
A szeretetszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az egykori katonai kórházvonatban kialakított menedékhely a főváros egyik legnagyobb ilyen jellegű ellátóintézménye volt, ahol három évtized alatt több mint kétezer-ötszáz otthonát veszített férfi talált menedéket.
Emlékeztettek: 1993. december 6-án az akkori tervek szerint egy évre szóló szükségmegoldásként nyitottak hajléktalanszállót egy külső sínpárra félreállított szerelvényben, de a „Vonat” jelentette 110 férőhelyet mostanáig nem lehetett kivonni az ellátásból, mivel túl nagy kapacitás esett volna ki a rendszerből.
Az átalakított vasúti szerelvénybe napról napra megújítandó helyfoglalással, a délutáni nyitáskor érkezési sorrendben léphettek be a hajléktalanok, reggel pedig mindenkinek el kellett hagynia az intézményt – olvasható a közleményben.