Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Angelina Jolie alakítja Maria Callast a legendás énekesről szóló életrajzi filmben

Angelina Jolie alakítja a legendás énekest Pablo Larraín Maria Callasról szóló filmjében, amelyet egyebek mellett Budapesten forgat a chilei rendező.

A Maria című filmben a világ leghíresebb operadívája a hetvenes években Párizsban tekint vissza nyüzsgő, csodálatos és tragikus életére. A már javában zajló forgatás, amelynek helyszínei között szerepel a francia főváros mellett Görögország, Budapest és Milánó is, nyolc hétig tart – számolt be róla a deadline.com hollywoodi hírportál hétfőn.
A forgatókönyvet, amely még a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja előtt elkészült, Steven Knight írta. A producerek között van Juan de Dios Larraín, Jonas Dornbach és Lorenzo Mieli is.
Jolie jelmezeit Callas eredeti ruhái alapján készítették el. A produkció a PETA állatvédő szervezettel is felvette a kapcsolatot, mivel Jolie értékes eredeti szőrméket is visel majd a filmben Massimo Cantini divattervező archív kollekciójából. A színésznő az állatvédőszervezettel való megállapodás értelmében új keletű szőrmét nem ölt magára a produkcióban.
A címszerepben látható Jolie mellett Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee és Valeria Golino is szerepel majd a filmben.
Larraín tavaly jelentette be, hogy Callasról fog forgatni. – Régi álmom volt, hogy egyesíthessem két legnagyobb és személyes szenvedélyemet, a mozit és az operát – nyilatkozta akkor a független produkcióban készülő filmről.
Jolie pedig hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi a szerepét, mert felelősséget érez a világhírű szoprán örökségének megőrzéséért, és mindent megtesz, hogy megbirkózzon a feladattal.
A görög származású Maria Callasról (1927-1977) 2002-ben Franco Zeffirelli rendezett filmet Fanny Ardant-nal a főszerepben Mindörökké Callas címmel. (MTI)