Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Új Bogyó és Babóca rajzfilm látható a mozikban

Csengettyűk címmel március 28-án mutatják be a mozikban a Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat új részét.

A premierhez kapcsolódva rajzversenyt is hirdetnek óvodás csoportoknak. Az idén 20 éves könyvsorozatból készült Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk című mozifilm 13 ötperces epizódból áll és elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A sorozat főszereplője Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány. Barátaikkal minden epizódban felfedezik környezetüket, az erdők, mezők és vizek világát. Eközben sok mindent megtanulnak egymásról, a közösségről és saját magukról is.
A hatodik rész Bogyó és Babóca 13 kalandját eleveníti fel, így egyebek mellett a bagolyfiókák születését, Barlangi Pók balesetét, Ugri hajának és Csillaglány hárfájának esetét. A jól ismert karakterek mellett feltűnnek új szereplők is, így Rézbogár, Borz Ottó és Ezerlábú – közölte a KEDD Kulturális és Szolgáltató Kft. az MTI-vel.
A meseszereplőknek ezúttal is Pogány Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész kölcsönzi a hangját, nem kevesebb mint száz karaktert szólaltatva meg egyedi hangon. A rajzfilm zenéjéért és hangzásvilágáért Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző és előadóművész felel, a rendezőpáros Fazakas Kinga és M. Tóth Géza.
A mozifilm megjelenése alkalmából a KEDD Animációs Stúdió Országos Rajzversenyt hirdet óvodás csoportok számára Bogyó, Babóca és barátaik témában. A képeket március 31-ig várják digitális formában a rajzverseny.kedd.net oldalon található linken.
Bartos Erika Bogyó és Babóca meséjének első kötete 2004-ben jelent meg. Az első rajzfilmsorozatot 2010-ben mutatták be Bogyó és Babóca 1. – Barátság címmel, ezt követte a Mézeskalácsok, a Játszótársak, a Tündérkártyák és a Hónapok meséi.