Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ryan Gosling játssza az Andy Weir sci-fijéből készülő film főszerepét

Ryan Gosling játssza A Hail Mary-küldetés című Andy Weir-sci-fiből készülő film főszerepét, de még két évet kell rá várni.

Az Amazon MGM stúdióban Phil Lord és Christopher Miller rendezésében születő produkció bemutatásának dátumát 2026. március 20-ra tűzték ki. Lord és Miller 2019-ben a Pókember – Irány a Pókverzum című animációs film alkotóiként kaptak Oscar-díjat. A filmes duó egyébként Weir Artemis című, Holdon játszódó regényének filmváltozatán is dolgozik – számolt be róla a deadline.com filmes portál
A Project Hail Mary (A Hail Mary-küldetés) producerei között olvasható Lord és Miller mellett Amy Pascal, Ryan Gosling és Andy Weir neve is.
A történetben Gosling tanárból lett űrhajóst alakít, aki kómából magához térve egy űrállomáson találja magát egyedül, és semmire sem emlékszik. Lassacskán azonban összerakja, hogy azért küldték a Földtől 12 fényévre lévő Tau Cetihez, hogy megmentse a Földet. Ehhez minden tudását mozgósítania kell, és még ez sem lenne elég, ha nem kínálkozna egy váratlan segítség.
A forgatókönyvet Drew Goddard írta Weir 2021-ben megjelent regényéből. A szerzőnek korábban már A marsi című sci-fijét is megfilmesítették: a Ridley Scott rendezte Mentőexpedíció főszerepét Matt Damon játszotta. (MTI)