Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ma kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében.

Továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.
A BKK az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, a mindennapi alapfeladatokon felüli nagyszabású közös köztisztasági együttműködés révén a fővárosiak és az idelátogatók rendezettebb, tisztább környezetben élvezhetik majd a Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának 20. évfordulójához kapcsolódó rendezvényeket.
A kerületeken átívelő tavaszi nagytakarítás április 21-én, vasárnap a Flórián teret, a Szentlélek teret, a Fővám teret, Kőbánya alsó vasútállomást, az Örs vezér teret, az Etele teret, a Kosztolányi Dezső teret és Feneketlen-tó környékét, a Szent Gellért teret, a Göncz Árpád városközpontot, a Lehel teret, a Mexikói út metróállomást és KÖKI-t érintik majd.
Egy héttel később, április 28-án, vasárnap a 4-es a 6-os villamos teljes vonalát és környékét takarítják (a Széll Kálmán tértől Újbuda-központig, illetve a Móricz Zsigmond körtérig), beleértve a Nagykörút környezetében lévő tereket, aluljárókat, járdákat és a közösségi közlekedési megállóhelyeket – ismertette a BKK.
Azt írták, az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi kezdeményezésben a fővárosi közműcégek, a rendőrség munkatársai és a civilek március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.
A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók munkatársai rendszeres közreműködői az akciósorozatnak. A kezdeményezésben a korábbi években a BKM több mint 500 dolgozója és mintegy 150 takarító és szállító járműve vett részt – olvasható a közleményben.

Fotó: BKK