Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Katonai konvojok közlekednek az országban több útvonalon NATO-hadgyakorlat miatt

Mutatjuk, hol lehet számítani a nagyobb katonai járműforgalomra.

Az Adaptive Hussars 23 többnemzeti gyakorlat keretében katonai konvoj halad át a következő napokban többek között a Hódmezővásárhely-Újmajor, a Szentes-Tiszaroff és a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Veszprém-Újmajor útvonalon – közölték a honvedelem.hu honlapon.
Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred technikai átcsoportosítást hajt végre hétfőn Hódmezővásárhely és Újmajor között, hétfőtől szerdáig pedig Szentes és Tiszaroff között.
A közlemény szerint nagyobb katonai járműforgalom várható hétfőn 8.00 és 13.00 óra között a Hódmezővásárhely-Újmajor útvonalon, a 472-es számú út – 47-es számú főút – M43 – M5 – M0 – M7 autópálya – 63-as – 8-as – 7-es – 8-as – 82-es számú főút és a 83-as számú út érintésével; továbbá hétfőtől szerdáig 8 és 21 óra között a Szentes-Tiszaroff útvonalon, a 451-es – 45. számú főút – Kunszentmárton – 44-es – 442. számú főút – Martfű – Baghymajor – Kengyel – Tiszatenyő – 46. számú főút – Törökszentmiklós – E60. számú főút – Fegyvernek – Tiszaroff kompátkelő hely érintésével.
Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vasárnap kezdte meg haditechnikai eszközeinek közúti átcsoportosítását. Hétfőn 12.00 és 18.00 óra között a Tata-Gánt-Székesfehérvár-Bakonykúti útvonalon közlekednek a katonai járművek.
Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred légvédelmi rakétaegységei százötven fővel, negyvenöt haditechnikai eszközzel, három menetoszlopban átcsoportosítást hajtottak végre Kecskemétre, Szolnokra és Pápára vasárnap. A győri légvédelmi rakétaegységek a légibázisok légvédelmi rakéta védelmét fogják ellátni a hétfőn kezdődő nagyszabású gyakorlaton. Az előretolt szárazföldi harccsoport kötelékében vesznek részt a feladatokban, a gyakorlat következő fázisában átcsoportosítást hajtanak végre Tiszaroffra, és a vízi átkelést biztosítják. Az átkelést követően az ország keleti részében fognak feladatokat végrehajtani – írták a közleményben.
A honvédség arra kérte a közlekedőket, hogy a katonai menetoszlop közé ne hajtsanak be, mert az veszélyes. A konvojok közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek, mivel a járművek mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásuk módja eltérhet a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.
A Magyar Honvédség „törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!” – olvasható a honvedelem.hu oldalon. (MTI)