Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Téliesre fordul az időjárás, erős fagy és havazás várható a hétvégén

Egyes helyeken mínusz hat fokot is mérhetnek.

Téliesre fordul az időjárás a hétvégén. Pénteken front érkezik, elszórtan esővel és erős széllel, majd szombaton és vasárnap már többórás napsütés várható, de erős lesz a szél és helyenként hózápor is előfordulhat. A hőmérséklet visszaesik: a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap már csak 0 és plusz 5 fok között alakul, hajnalban pedig országos fagyra kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet juttattak el az MTI-hez.
Pénteken a többé-kevésbé összefüggő frontális felhőzet mellett több helyen kevés napsütésre is van esély. Elszórtan várható eső, zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A nyugatias szél élénk, a nap első felében több helyen erős, a Kisalföldön és a hegyekben időnként viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.
Szombaton felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, helyenként előfordul zápor, majd egyre inkább hózápor és egy-egy hózivatar is kialakulhat. Hajnalban délnyugaton ónos szitálás sem kizárt. Az északkeleti szélvédett körzetekben ködfoltok képződhetnek. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet mínusz 6 és plusz 2, a maximum 2 és 7 fok között valószínű.
Vasárnap felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, helyenként előfordulhat hózápor, délnyugaton vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között alakul.