Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Már több mint 20 000 speciális bankkártya segíti a látássérülteket az MBH Banknál

A magyar piacon az MBH Bank elsőként vezette be a kártyaszabványt.

Az MBH Bank a magyar pénzügyi piacon elsőként vezette be 2023 augusztusában a Mastercard vak és gyengénlátó emberek számára fejlesztett Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített kártyaszabványt, mára már több mint 20 000 speciális bankkártyájuk segíti a látássérült embereket – közölte az MTI-vel a bank.
A közlemény szerint a további fejlesztési irányvonalak felmérése és kijelölése érdekében az MBH Bank a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ) együttműködve átfogó kutatást végzett a látássérült emberek bankhasználati szokásairól.
A kutatás kiemelt fókuszában állt a pénzügyek intézése során felmerülő igények azonosítása, hogy miként lehet könnyebbé tenni a különböző folyamatokat – hangsúlyozták.
A kutatás 121 válaszadó részvételével, online kérdőíves felmérés segítségével zajlott. A megkérdezettek közel fele elégedett bankja akadálymentesítésre vonatkozó törekvéseivel, de a képernyő megjelenítésének rugalmas beállításai és a képernyőolvasó szoftverek alkalmazása gördülékenyebbé tenné az ügyintézést a vak és gyengénlátó emberek számára.
A kutatási eredményeket felhasználva az MBH Bank a jövőben is kiemelt figyelmet fordít azon társadalmi csoportok támogatására, amelyeknek céljaik eléréséhez valamilyen akadályt kell leküzdeniük – írják a közleményben.