Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A havazás miatt sok riasztást kaptak a tűzoltók

Sok riasztást kaptak a havazás miatt a tűzoltók: főként kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez kérték segítségüket.

A katasztrófavédelem az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, szerda este és az éjszaka főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás és a havazás.
Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk – jelezték.
Ilyen beavatkozásokra volt szükség például Tokodaltáró és Dorog között a 10-es, Bakonyszentkirály és Veszprémvarsány térségében a 82-es, Mánfánál a 66-os és Hőgyésznél a 65-ös főúton.
Az 1-es főúton Biatorbágy közelében, Nagykovácsiban, a Nagykovácsi úton a hó és a jég súlya alatt több fa is veszélyesen belógott az úttest fölé.
A Verőce és Magyarkút közötti úton, Somogy vármegyében, Kapoly és Lengyeltóti térségében, a fővárosban elsősorban a budai kerületekben, valamint a káposztásmegyeri Farkaserdő utcában a közúti, a Sárbogárdhoz tartozó Rétszilason pedig a vasúti forgalmat akadályozták kidőlt fák – sorolták.
A közlemény szerint Budapesten, a XIV. kerületi Szikszó parkban egy mintegy tizenöt méter magas fa kifordult a földből és egy társasház oldalának dőlt, a IV. kerületi Galopp utcában parkoló gépkocsira borult egy fa, Budafokon a Plébánia utcában pedig egy távközlési oszlop dőlt az úttestre.
Többször kellett az úton keresztbe fordult, árokba csúszott és felborult járműveknél is segíteniük a tűzoltóknak: szerda este például a 81-es főúton Mórnál, a 13-a főúton pedig Csépnél tűzoltódaruval mentettek ki az árokból egy-egy nyerges vontatót.
Hajnalban Sárbogárdon, a Köztársaság úton lecsúszott az úttestről egy autóbusz hátulja, Szabadszállásnál, az 5214-es úton pedig egy kisteherautó sodródott árokba – írták.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán