Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hétfőtől ismét jár a fogaskerekű

Kijavították az Erdei Iskola állomásnál problémaként felmerülő hibát.

Ismét közlekedik a fogaskerekű hétfőtől; a környezeti zajterhelés további csökkentése érdekében – az alacsony forgalmú időszakokban – a megrendelés alapján közlekedő „Telefogast” részben a 60B Telebusz váltja fel – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
A közlemény szerint „a múlt század technológiai színvonalán megépített és üzemeltetett, de a budapestiek által kedvelt járat régóta műszaki és forgalmi kihívásokkal küzd”. Az évente kétszer végzett karbantartások során a szakemberek javítják az esetleges hibákat: ezúttal az Erdei Iskola állomásnál végeztek munkálatokat – írták.
A BKK ismertetése szerint a több mint egy éve bevezetett Telefogas lehetőséget adott az utazási igények és a forgalom pontos felmérésére, különösen hajnalban és késő este. Ezekben az időszakokban a több mint kétszáz ember befogadására alkalmas nagy hegyi szerelvények jellemzően csak egy-két utas kedvéért közlekedtek, ami – még a felújítás ellenére is – jelentős zajjal járt éjszakánként. Ezért december 11-től hajnalban és késő este a fogaskerekű helyett Telebusz-járat közlekedik – tudatták.
Hozzátették, a 60B Telebusz hosszabb útvonalon jár, mint a fogaskerekű, így kevesebb átszállással lehet eljutni vele a Széll Kálmán térig, valamint az onnan induló metróig és a nagykörúti villamosig. „Az igénybejelentés alapján közlekedő autóbusz nem feltétlenül halad végig a teljes útvonalon, ennek köszönhetően az üzemeltetése gazdaságosabb, ráadásul a zaj is csökken a térségben” – olvasható a közleményben.
A járat – előzetes igénybejelentés esetén – hétköznapokon hajnal 5 óra környékén, majd 22.00 és 23.30 között, hétvégén pedig hajnal 5 és 6 óra környékén, és késő este 22.00 és 23.30 között közlekedik. A busz a Széll Kálmán tértől a fogaskerekű megállóinak környezetét érintve a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomásig jár. A Széll Kálmán tér és a Temes utca közötti megállókat a Széchenyi-hegy felé csak felszállásra, a Széll Kálmán tér felé csak leszállásra lehet igénybe venni.
Jelezték azt is, hogy a Telefogassal – a megrendelés alapján közlekedő fogaskerekűvel – hétvégén kora reggel, 6 és 8 óra között lehet utazni.

Fotó: MTI