Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Veszélyessé vált a levegő minősége a Sajó völgyében

Az NNGYK adatai szerint veszélyes a levegő minősége a Sajó völgyében Putnokon, Sajószentpéteren és Miskolcon, és egészségtelen Kazincbarcikán.

Veszélyessé vált a szálló por miatt a levegő minősége a Sajó völgyében – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hétfőn közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.
A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.
A mérések adatai szerint egészségtelen a levegő minősége a Veszprém vármegyei Ajkán. Nyíregyházán, Hernádszurdokon és Kaposváron kifogásolt a levegő minősége, a többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét elején egy anticiklon határozza meg a Kárpát-medence időjárását, így egyre több helyen képződhet éjszaka köd, amely napközben fokozatosan zsugorodik. Legnagyobb eséllyel északkeleten maradhat tartósan borult, párás, ködös az idő egész nap, így arrafelé a szálló por (PM10) koncentrációja várhatóan meghaladhatja napi átlagban is az egészségügyi határértéket. Másutt is romló tendencia valószínű, egyre nagyobb területen maradhat tartósan ködös az idő emelkedett PM10 mennyiséggel.
A hét közepén a tartósan ködös, borult körzetek kerülhetnek túlsúlyba, így nagyobb területen is meghaladhatja napi átlagban az egészségügyi, néhol pedig akár a tájékoztatási határértéket a szálló por koncentrációja. (MTI)