Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Vasárnaptól újra járhatóak lesznek az alsó rakpartok

Vasárnap reggeltől újra járhatnak a gépjárművek mindkét dunai alsó rakparton – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Azt írták, a Duna vízszintjének csökkenése lehetővé teszi, hogy a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. köztisztasági divíziója szombat reggel megkezdje a budai és a pesti alsó rakpart takarítását.
Műszakonként több mint negyven kézi takarítóval, valamint több mint harminc takarító-, rakodó- és szállítógéppel fogják a hordalékot és az iszapot eltávolítani, majd magasnyomású mosóberendezéssel megtisztítják a szennyezett felületeket – ismertették.
A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat, így vasárnap reggeltől mindkét alsó rakparton újra járhatnak a gépjárművek.
A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a BKV Zrt. munkatársai jelenleg is dolgoznak azon, hogy a 2-es villamos lánchídi aluljárójából kiszivattyúzzák a vizet, ennek befejezése után a 2-es villamos vonalán közlekedő járművek újra a teljes útvonalon haladhatnak – közölték.
A Főpolgármesteri Hivatal arra kéri a budapestieket, hogy az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerüljék el az alsó rakpartokat, mivel a hordalék és az iszap azokat csúszóssá teszi, illetve fertőzésveszély is lehet.