Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Adathalászok élnek vissza a MÁV-Volán-csoport nevével

Adathalászok élnek vissza a MÁV-Volán-csoport nevével – hívta fel a figyelmet a MÁV.

A közleményükben kiemelték, hogy újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-Volán-csoport nevében. A MÁV-Volán-csoport és a MÁV-Start oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 forint értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét – írják a közleményben.
A MÁV-Start, a MÁV, vagy bármely, a MÁV-Volán-csoportba tartozó társaság nem hirdet 699 forint értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát – hangsúlyozták.
A közleményben a MÁV azt kéri az utasoktól, vegyék figyelembe, hogy a MÁV-Volán-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.
Az elmúlt hetekben napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, amelyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek – írják a közleményben.
A csalások megelőzése érdekében a MÁV javasolja, hogy a mavcsoport.hu oldalon ellenőrizni célszerű a MÁV-Start Zrt. által nyújtott kedvezményeket. Amennyiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatban, akkor érdeklődni kell a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálaton (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon érhető el.
A MÁV-Volán-csoport elítéli az utasok megtévesztésére irányuló eseteket. Ezeket mindig jogi útra terelik – közölte a MÁV.