Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték az óvodás gyermek halálát okozó buszsofőrt

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, miután az ügyészség súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért.

Két év felfüggesztett fogházra ítélte kedden a Tiszafüredi Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki a tűző napon a buszban felejtett egy óvodás gyermeket, és ezzel a halálát okozta – tudatta a Szolnoki Törvényszék közleményben.
A Tiszafüredi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az 58 éves büntetlen előéletű férfival szemben, aki buszsofőrként 2022. június 7-én kiskorú gyermekeket szállított Tiszaderzsről Tomajmonostorára. Feladata végeztével nem kellő alapossággal vizsgálta át az autóbuszt, ezért nem vette észre, hogy a járművön maradt egy 4 éves gyermek. A tűző napon, fedetlen parkolóban, csukott ajtókkal és ablakokkal leparkolt buszban kialakult több mint 50 fokos, levegőtlen forróságban órákra magára hagyott gyermeket már hiába szállították kórházba, olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy három nappal később elhunyt.
A Tiszafüredi Járásbíróság három tárgyalás után kedden kihirdette elsőfokú ítéletét, melyben a buszsofőrt halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek, s ezért 2 év – 5 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a személyszállítási tevékenységtől, mint foglalkozástól. (MTI)