Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Országos lefedettségű lett a gyermeksürgősségi ellátás

Európai uniós forrásból országos lefedettségűvé vált a gyermeksürgősségi ellátás; a fejlesztésre hat helyszínen 19,1 milliárd forintot fordítottak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) tájékoztatása szerint a vissza nem térítendő forrásból egy olyan gyermeksürgősségi és gyermektraumatológiai rendszer jött létre, amely lehetővé teszi, hogy egy súlyosan sérült gyermek az ország bármely pontjáról 90 percen belül a lehető legjobb ellátáshoz jusson.
Az ország gyermeksürgősségi és gyermektraumatológiai rendszerében a komplex, több mint 8600 négyzetméter alapterületet érintő infrastruktúra-beruházáson túl a gyermekgyógyászat átfogó fejlesztését hajtották végre – írták.
Ezek közé tartozott többek között a betegutak kialakítása, az egyes betegség-, illetve beavatkozástípusokhoz, valamint az adott ellátási szinthez rendelt finanszírozási rendszer módosítása, a szakvizsgafeltételek, a képzési program és a vizsgafeltételek meghatározása, az egységes ellátási protokollok bevezetése és két hiánypótló tankönyv kiadása.
A konzorciumi partnerek – Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház – együttműködésével immár a gyermeksürgősségi ellátás országos szinten, mindenki számára elérhetővé vált – olvasható a közleményben.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg. (MTI)